Juldag utan Kalles, men med Curry

Juldagen innebär julstök för de flesta amerikaner, men istället för Kalle Anka tittar man på NBA på juldagen. Vi är bänkade framför ESPN (och ABC) för fem matcher av högsta kaliber. Vi orkar inte riktigt göra några djupare analyser, men kan garantera att alla fem matcherna är sevärda.

496226812014miami

Dagen börjar 12 i American Airlines Arena, dvs Miami. Heat tar emot Pelicans och det ska vara en enkel match för Heat som är hemmastarka samtidigt som Pelicans är 3-13 borta. Pelicans stjärna, Anthony Davis, är grym att skåda och snittar över 23 poäng. Heat är dock starkare som helhet och Dwyane Wade och Chris Bosh tävlar om vem som producerar mest. Heat är starka bakåt och vi tror inte man kommer upp mot de höga poäng man satt på slutet. Vi är intresserade av överspelet (över 199,5), men väljer att spela 100 kronor på Heat seger -5 till 1,91.

hj3gmh82w9hffmeh3fjm5h874oklahoma

Nu åker vi till Oklahoma City där Thunder tar emot Chicago Bulls. Två av tomtarnas favoritlag. Bulls har inte riktigt kommit igång i år, men är iallafall 15-11. Thunder är 20-9 och Durant och Westbrook är ett team som ser oslagbart ut, särskilt på hemmaplan. Kändisspelaren Noah är skadad för Chicago och Derrick Rose har inte varit sig själv den här säsongen. Roligast att titta på är Jimmy Butler, men man kommer  bli krossade av ett riktigt spelglatt Thunder. Det är alltid vanskligt att täcka -9, vi tror att man gör det, men ser bättre värde i spelet över 204,5. Thunders bänk producerar även dom massa poäng och Westbrook och Durant lär ju göra 50 tillsammans idag. Vi spelar 100 på över till 1,91.

CavaliersWarriors

Nu till Oracle Arena i Oakland, Californien. Golden State Warriors tar emot Cleveland Cavaliers och Warriors förhoppningsvis kommer det vara bättre domare än de vi såg igårkväll när Oakland mötte San Diego i fotbollen. Matchen börjar klockan fem och det är alltså chans till revansch för Cavs som förlorade serien om titeln till Warriors. Det som är spännande nu är att alla förväntningar ligger på Warriors som är 27-1 i år. Cavs är 19-7, men vad många inte tänker på är att Cavs nu har Kyrie Irving och Kevin Love på plan. Även Iman Schumpert är tillbaka och det sägs att Cavs är i princip skadefritt. Det står faktiskt värre till för Warriors som antagligen inte kan spela Barnes. Curry förväntas spela, men han har en lättare skada och lär inte kunna gå för fullt. Ska då första förlusten på hemmaplan för Warriors. Ja varför inte. Vi spelar Cleveland +7 till 1,91 för 100 kronor och rekommenderar alla att titta på matchen i matchen mellan Steph Curry och LeBron James, vem är egentligen världens bäste splelare just nu? Titta ikväll så får ni se. Poänglinjen är 210 och indikerar en poängfest vilket vi är helt med på, vi spelar 100 kronor på över till 1,91.

SpursHouston Rockets

Har ni fått nog av basket nu? Vi gissar att få svenskar kommer sitta uppe och kolla på Spurs mot Rockets klockan åtta (östkuststid förstås). Det gör vi för inte vill man missa ett lag vi tidigare hyllat, San Antonio Spurs, åka för ett ”derby” mot Houston, Texas. Kawhi Leonard och James Harden är två klasspelare och man ska absolut inte räkna bort Rockets här trots att Spurs är favoriter -7. Leonard lär ta bort Harden från scoreboarden i en hög utsträckning, så det gäller för övriga i Rockets att prestera mera. Rockets har kommit tillbaka bra efter en dålig start på säsongen, men ligger hela 10 segrar efter Spurs. Vi gillar underspelet då Spurs är grymma i defensiven. 100 kronor på under 201 till 1,91.

23654622016Lakers

När klockan slagit halv elva och det snart blir boxing day, då är det dags att bege sig till Los Angeles för Derbyt mellan Clippers och Lakers i Staples Center. Att Kobe Bryant sett pigg och glad ut de senaste matcherna lär inte hjälpa Lakers stå emot ett Clippers som bara stormar fram, anförda av Blake Griffin. Clippers vinner ”alltid” den här matchen och vi tror att man gör det med över 12. Vi spelar 100 kronor på Clippers -12 till 1,91. Vi somnar säkert under sista quartern.