Måndagskoll på NBA

Houston Rockets – Denver Nuggets

Nattens höjdarmatch är mötet mellan Houston Rockets och Denver Nuggets. Nuggets kommer till Houston med 5 raka segrar och toppar den västra divisionen. Skador på Eric Gordon och Chris Paul bekymrar i Houston men James Harden har visat storform och har gjort över 35 poäng i 10 matcher på raken vilket är nytt NBA-rekord. Vi gillar över 216.5 i matchen till 1.91. Båda lagen snittar ungefär 110 poäng per match och båda har dessutom legat lite högre i poängsnittet under sina senaste matcher. Vi tror på en jämn match och har svårt att ta ut segraren i matchen och nöjer oss med överspel. Vad sägs om det här avgörandet av Harden mot Golden State förra veckan. En repris på det i natt kanske?

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers

Lakers utan Lebron har visat sig vara precis som väntat Lakers utan Lebron. Förlusterna har kommit på rad och spelet har haltat sedan Lebron skadade sig på juldagen. Problemet att flera andra starters saknas i Lakers. Rajon Rondo är borta, Kyle Kuzma är osäker till start för måndagens match. Utan dessa tre blev det förlust med 22 poäng igår borta mot Minnesota.

Dallas går in i matchen som stora favoriter och det ska de vara hemma mot ett skadeskjutet Lakers. Dallas är grymt starka hemma och otroligt svaga borta. Man har 15 segrar hemma och bara 3 förluster, bortafacit är det omvända enbart 3 segrar och hela 18 förluster. Skillnaden är anmärkningsvärd och svårförklarig. Värdet i matchen ligger i poänglinjen öppnade på 220 men som har gått upp till 222.5. Vi kan tycka att det är lite högt, speciellt då vi förväntar oss en match där Dallas vinner ganska lätt och kanske drar ned lite på poängskörden i fjärde quartern. Vi tar under 222.5 till 1.91

För den morgonpigga så rekommenderar vi att kolla in det slovenska underbarnet Luka Doncic i Dallas. Kolla bara på det här avgörandet för ett par veckor sedan.