NBA Slutspelet – vad missade du?

Du kanske såg när Warriors skåpade ut Spurs i en match som aldrig blev riktigt spånnande. 113-92 till Warriors efter att ha tagit första quartern med 28-17. Warriors visade fin defensiv, men Spurs är en skugga av sitt forna jag och kommer inte ta en match i den här serien. Aldridge var helt bortplockad och kolla board-statsen. 51-30 i Warriors favör.

Då var det mycket mer underhållning i den här matchen.

Simmons spelade som en gud hela matchen

och det var bara tack vare ett hafsigt försvar och man lät en sådan nolla som Kelly Olnyk göra 26 poäng från bänken. Heat ledde faktiskt länge och Wade var bra från bänken han också. Sixers har nu 17 raka segrar och ser stekheta ut framåt. Nu spelade inte ens Embiid, men Redick gjorde 28 poäng, Covington bidrog och framförallt så tog Simmons ett otroligt ansvar. 17 poäng och hela 14 assist var facit och det kunde varit mer om inte domarna dömt lite tveksamt mot Sixers några gånger. Belinelli skrattade och skrattade och sköt och sköt från omöjliga vinklar. 25 poäng satte han och hade 27 pluspoäng, flest i laget.

Sixers kan gå till final i år, så bra är man. Miami, not so much, men om Whiteside kan göra fler minuter kanske man kan hålla nere siffrorna. Det vore dock typiskt Sixers om man skulle ställa in skorna nästa fight och släppa in Miami i matchen.

Wizards ledde mot Raptors som aldrig någonsin vunnit match 1 i slutspelet. Många hann bli oroliga, men Raptors gick ifrån på slutet och segern var inte i fara till slut.


Wizards försökte spela tufft, men lyckades endast delvis. Raptors såg dock inte alls oslagbara ut och kommer bara Wall tillbaka i något som liknar toppform så kan man ta några matcher i serien.

På förhand var gårdagens jämnaste match den mellan Pelicans och Trail Blazers.

Inställningen var det inget fel på hos Trail Blazers, men man verkade tagna av stundens allvar. Lillard och McCollum såg fulla ut när de missade skott efter skott och i halvlek var Lillard 1 for 9 och McCollum 0 for 5. 45-36 till Pelicans var den ynka poängskörden i första. I tredje quartern fortsatte det bedrövliga skyttet från
Trail Blazers samtidigt som Pelicans började göra bättre ifrån sig.Varenda trea, och det var många, träffade rimmen och ut till retur för Pelicans.

Det var inte det Portland vi sett under säsongen, men handen på hjärtat, trodde ni någonsin på det ni såg från laget under ordinarie säsong? Det här kändes mer som det äkta Trail Blazers, man hade ingen extraväxel till slutspelet och blev ifrånåkta av Pelicans. Rondo skall ha en särskild eloge i Pelicans, assisten haglade från Rondo och han hade fler assist själv efter tre quarters än vad hela Trail Blazers hade. 75-63 var ställningen inför sista quartern. Det fortsatte vara en mardrömsdag för Trail Blazers stjärnor. Receptet för bättring är dock enkelt. Passa bollen och sätt skotten. Missade ni en match så hoppas vi att det var den här ni missade. Det vore ju inte basket om det inte blev spännande till slut, i slutminutrarna närmar sig Trail Blazers och med minuten kvar ligger man bara under med en poäng efter att McCollum och Lillard börjat hitta både varandra och korgen. Med 28 sekunder kvar är det fortfarande en poäng, AD skjuter, men missar och Trail Blazers tar returen. Lillard missar en layup och man tvingas foula AD som sätter från linjen. Två chanser till får man, missar och foular.

Slutligen, bow to the brow