No Boogie, just Brow Öst hettar till!

Gårdagens NBA bjöd på flera fantastiska uppvisningar. Med DeMarcus Cousins (Boogie) avstängd klev Anthony Davies (Brow) fram och gjorde 33 poäng och 14 boards. Det blev alltså en seger för Pelicans, men utan Boogie, det börjar redan komma röster som ifrågasätter värvningen av Boogie, det blir intressant att se hur det slutar. Några som förstärkt på slutet är Wizards som tidigare haft en megausel bänk, men några värvningar senare är det problemet löst. Bojan Bogdanovic är en gudabenåd skytt när han så vill och problemet för Wizards bänk har varit en usel offensiv och en dålig defensiv, nu är åtminstone en del åtgärdad. Borta mot Raptors kunde man vila Wall mer än vanligt och Bojan scorade 27 poäng! Wall klarade ändå av en double double och leder NBA i antalet raka double doubles för tillfället med 13. Wizards är nu före Raptors i slutspelstabellen och man har Raptors igen imorgon fredag i en match som blir väldigt viktig inför fortsättningen. Celtics slog Cavs hemma i en riktigt seg match vi genomled på ESPN. Cavs var överlägsna i första, men slutade bry sig och efter det var det Celtic och Thomas för hela slanten. Den låga scoren 103-99 var inte ett resultat av bra och tätt försvar utan av långsamt tempo och dåligt skytte, förutom för Jerebko som var hundraprocentig från bakom arcen med sitt enda skott! Även om Thomas tror världen om sig själv är han i våra ögon grymt överskattad. Han kommer lätt bort från matcherna och hans passningsspel är allt annat än top notch. I matcher som igår kommer han till sin rätt, men Celtics är ett för dåligt LAG i våra ögon för att kunna hota Cavs i en serie matcher. Thomas gjorde allt han kunde för att Celtics kunde vinna, men LeBron tog inte ett skott mot slutet, det lär inte hända i ett slutspel!

Med skadebilden hos Cavs och med Wizards i en sjukt uppåtgående form är Öst inte alls lika glasklar längre. Raptors känns inte jätteheta och Celtics-fansen hatar nog att klubben inte gjorde någon stor värvning så att de blev contenders. Cavs är fortfarande storfavoriter till att ta Öst, men Scott Brooks har gjort underverk med Wizards och det är lag som kommer gå förbi första slutspelsrundan.

I Väst är det som vanligt tråkigt. Warriors vinner allt utan att vara i närheten av fjolårets nivåer. Curry är en skugga av sitt forna jag, men levererar ändå bra stats, det säger mycket om förväntningarna och hur bra han var i fjol. Det är möjligt att man inte orkar bry sig och höjer sig till slutspelet. Spurs är som vanligt jämna och tråkigt effektiva, de som spelar roligast och bäst är Rockets som vi utnämner till årets skrällgäng i NBA. Att slå Clippers borta med 122-103 är inte lätt och Harden utmärker sig inte bara som en fantastisk scorer utan gör många assist till hela lagets glädje. Vi har alltid tyckt att Nene varit NBAs mest överbetalda spelare, men just nu fungerar han fint från bänken och dominerar in the paint. Det här kan bli riktigt roligt, kom ihåg var ni hörde det först!