Popovich är mästaren

I en härligt genomförd match var det Spurs som drog det längsta strået och besegrade Warriors. Spurs legendariske coach Gregg Popovich startade inte Duncan utan lät Diaw starta istället och det var ett genidrag. Warriors small ball hittade inte korgen många gånger. 79 poäng blev det bara medan Spurs hängde 87. Det var mycket som stod på spel. Spurs jobbar på att hålla sig obesegrade på hemmaplan och Warriors jagar det absoluta segerrekordet i NBA. Duncan fick 8 minuter och Diaw 35 och det var en av flera matchavgörande faktorer.

Spurs har varit bleka mot Warriors tidigare, men nu hade Popovich hittat nyckeln till låset och stängde ner Curry till 14 poäng! Curry satte 1 av 12 från bakom arcen. Klay Thompson var bäst i Warriors med 15 poäng.

Warriors coach Steve Kerr kastade in spelare efter spelare, men ingen av de 11 som fick speltid kunde förändra något. Bänk mot bänk segrade Warriors med 21-13 men stjärnorna i Warriors hade ingen glans alls. Det är tillbaka på ritbänken för Kerr, för just nu har Spurs övertaget. Det är 13 matcher kvar på säsongen och två möten kvar mellan Spurs och Warriors och lita på att dessa möten blir nagelbitare.