Sacramento Kings är på riktigt

2017 segrade Kings 27 ggr och torskade 55. År 2016 gick man 32-50. Går vi tillbaka ytterligare är det samma trista läsning.  I år är man över .5 för första gången sedan 2005! Kan det hålla? Vad beror det på?

Vi hajjade till i början av säsongen, när man tog en seger mot Thunder 131-120. När man mellan oktober och november tog fem raka (Grizzlies, Wizards, Heat, Magic, Hawks) trodde vi att det berodde mer på Öst vs Väst än på talang.

Det har sedan visat sig att Kings inte är en dagsslända. Segrar mot Thunder (igen), Spurs, Timberwolves med flera har varit riktigt imponerande och man snittar många poäng. Man gör 115.3 poäng per match, sexa totalt i NBA!

Igår slog man Timberwolves med 141-130! Underhållande på alla sätt och vis. Lagets stjärna är nr 00, Willie Cauley-Stein och en imponerande center som blommat ut i år. Sjufotaren har förbättrat sitt skytte och hela sin offensiv samtidigt som han höjt sig en board per match i defensiven. Nr 88 Nemanja Bjelica, gjorde 25 poäng mot Wolves. Efter en tynande tillvaro i Minnesota, får Bjelica fler minuter i Kings och har svarat med att höja sig rejält. FG% .54 mot .46 i fjol. Treorna rasar in för 30-åringen.

De’Aaron Fox har fått en säsong i sig. Han ser inte ut som en fullfjädrad point guard ännu, men skyttet har förbättrat sig enormt och han tar ett mycket större ansvar vad gäller att fördela bollen. Från 4.4 till 7.6 assist i snitt. Nästa år blir det bra på riktigt för den lille (blott 190 och 79 kilo) Kentucky-utbildade spelaren.

Iman Shumpert är ingen av våra favoriter, enormt överskattad i sin tidiga karriär. Nu som 28-åring är han på väg mot sin bästa säsong någonsin, fast han blir nog aldrig en som loggar 30 minuter.

Buddy Hield är heller ingen stjärna, men åter en sådan spelare som tar smartare skott i år och gör 18 istället för 13 poäng per match. Det har betydelse.

Sen har vi spelare som kom från bänken senast. Marvin Bagley III är en kommande stjärna och borde få mer ansvar. Rookien från Duke tas lugnt än så länge, och det funkar för laget som helhet. Yogi Ferrell satte 4 av 4 treor sist och det drar upp hans stats lite väl högt. Bogdan Bogdanovic var okej i fjol och marginellt bättre i år. Han kan bättre.

Många spelare i Sacramento Kings har höjt sig i år. Laget ser mer moget ut och trivs med en offensiv spelstil. Bakom de ovan nämnda spelarna finns det potential. Med tanke på att man är det enda laget i NBA som har positiv Cap Space finns det potential för laget att förbättra sig ytterligare. Det kan bli kul i Sacramento de närmsta åren.