Segerrikast genom tiderna – och vilken basketdag

Igår var det en härlig dag i basketen och det slogs mängder av rekord. Främst av alla, åtminstone vad gäller segrar under ordinarie säsong för ett lag, är Spurs Coach Gregg Popovich som nu har 1128 segrar totalt under ordinarie säsong för sitt Spurs. Det blev 121-97 mot Nuggets, så segern var aldrig i fara och det lär komma än fler segrar då Spurs spelar riktigt bra nu. När Pop fick frågan om hur han såg på Coach Sloan som hade det tidigare rekordet (för Utah) sa Pop bara ”He is in a different league than me” ödmjuk som vanlig.

Några andra som slår rekord är Washington Wizards som nu har 17 raka hemmasegrar. Som Bullets hade man 1975 en hemmastreak upp till 22 segrar, men det kan bli svårt att nå den då måndagens match mot Cavs kommer som match nummer 18. LeBron James har noterat att Wizards är det hetaste laget i hela NBA just nu och i en intervju i går sa han att han skulle stoppa Wizards.

Det slogs också rekord i Collegebasketen. I match efter match föll de högt rankade favoriterna och maken till sådana favoritfall har aldrig inträffat under en och samma dag tidigare. Syracuse slog Virginia (9), Kansas State slog Baylor (2), Iowa State slog Kansas (3), Oklahoma State slog West Virginia (7) . Lägg till att Arizona (5) förlorade mot Oregon (13) och att Florida (24) slog Kentucky (8). Fyra topp tio rankade förlorade alltså mot orankade lag!

Gårdagens värsta förlust kom dock för St Bonaventure som ropade hej lite för tidigt! Det läser ni om och ser filmen på våran systersite Sportmannen.