Sixers, ett lag i kommande!

Det snackas mycket om Philadelpia 76ers uselhet och medvetet dåliga spel. Vårt kära Sixers har ett ungt lag och Jahlil Okafor från Duke gick som trea i draften och han har stundtals sett mycket lovande ut. Läget i år är än bättre för Sixers om vi bara tänker på draften. Man har nämligen en riktigt bra trade situation i kombination med ett förmodat förstaval i draften vilket man får på egna meriter.

Man har en förstarunda från Lakers! Picket är dock skyddat från 1-3 placeringar och Lakers måste rycka upp sig under Kobe Bryants farewell tour. Det bästa utfallet är att Lakers, dvs Sixers väljer fyra. Samma protection gäller 2017 och 2018 är allt vad protection heter borta så det är ett bra värde här.

Nästa pick kommer från Miami och även om det här är skyddat 1-10 så finns det ju ingen chans att Miami skulle vara så dåliga.Heat är förnärvarande på nionde plats overall vilket ger pick 22.

Det kommer mer första runda. Man äger ett val från Oklahoma City vilket är skyddat 1-15. Thunder under plats 15? Någon tagare på det? Pick 27 i nuläget

Som om det inte vore nog har man bytesrätter med Warriors och med Kings vilket innebär att man får byta pick med Kings om man skulle komma sämre till vilket förstås inte händer. Vad gäller Warriors så kan man byta Miami eller Oklahoma City valet mot Warriors om detta skulle vara fördelaktigare. Det lär inte heller hända så vi glömmer det tillsvidare.

Det troliga är alltså tre förstarundor i år, men hoppet finns om fyra då det inte är omöjligt att se Lakers gaska upp sig. Det går absolut att se framför sig ett scenario där Philadelphia väljer som nr 1, nr 4, nr 15 och nr 25 i förstarundan. Oavsett hur det blir kommer man inom två år stå mycket väl rustade inför framtiden.