Sixers retar Wall och tappar matchen

Det mest spännande i en match mellan Sixers och Wizards borde normalt sett vara att Wizards Kiss Cam plötsligt visade Floyd Mayweather och hans ex på Jumbotronen. Boxaren hade för övrigt köpt 32 biljetter till matchen.

Det som var spännande i matchen var annars att Wizards som väntat ledde komfortabelt, men att Sixers, som har Okafor skadad, vid underläge med 14 poäng helt plötsligt slappnar av och spelar ut. Tredje quartern vinner Sixers med 34-19. Som vanligt går högmod före fall och när Isaiah Canaan efter en längre rush och en supersnygg trepoängare vänder sig mot Wizards bänk och bara stirrar ut dom så blir John Wall arg och när Wall blir arg spelar han enligt egen utsago bättre. Kvarvarande del av matchen gör Wall 21 poäng och Canaan 0. Det är Canaan som missar trean som Noel snyggt sätter i videon.

Wall hade återigen en jättematch med 37 poäng, sju assist, tre steals och två TO. Även ”Maskinen” Gortat hade en jättematch med 18 poäng och över 20 minuter. Polacken satte nytt personbästa med 20 returer!

Det viktigaste från matchen är ändå att nyförvärvet Markieff Morris har kommit in perfekt i laget och gjorde nu sin första match som starter. Han spelar effektivt och mycket fysiskt och är en kanontillgång. Han hade 16 poäng, 13 returer, 5 assist, 2 steals, 3 TO och satte alla sina free throws. Det här laget kan nå slutspel om man lyckas hålla sig på hugget i varje match framöver. Sixers visade återigen att dom är mycket bättre än vad resultaten visar. Slappnar dom av så spelar dom en läcker, rolig basket, men det är uppenbart att man behöver en mer rutinerad ledare också. Sixers hade sex spelare med tvåsiffriga poäng och det är snart dags för en ny seger. Det var inte långt borta igår.