Slutspelskväll

Det är slutspel i två sporter ikväll. Den populära, basketen har här i DC en minst sagt luttrad publik som älskar, men inte riktigt tror på årets framgångar. Alla segrar i slutspelet är en bonus och många räknar med en backlash ikväll mot Hawks. Capitals har ett hyfsat stort fäste här i DC och har då och då varit riktigt framgångsrika. Man är dock ett lag som ALDRIG levererar i slutspel, men alltid är grymma under säsongen. Många har tröttnat och det pågår en debatt på twitter och på radio om man är ett riktigt fan om man inte orkar se kvällens match eller inte. Det finns ju alltid baseball att kolla på också, och där är man bra.

Startfemman i Wizards har alla varit riktigt bra i år och det är tydligt att spelare som Morris och Gortat kliver fram lite extra. Man spelar tufft och fysiskt samtidigt som man har en spelfördelare och skytt i Wall och två grymma skyttar i Beal och Porter. Bänken är starkare än förr och coach Brooks leder spelarna på ett modernt sätt. Allt ser bra ut och man har inga förväntningar på sig. Det fungerar och vi kan mycket väl se Wizards gå vidare och sedan ge Bulls en riktig match (haha, Celtics har underpresterat hittills). Lets Go Wizards!

Caps däremot är rena rama motsatsen. Coach Trotz har tappat huvudet och spelade bara Ovechkin 15 minuter senast. Sjukt och misslyckat. Becky har varit helt okej, men de flesta andra har varit direkt dåliga. Shattenkirk underpresterar enormt med sin ineffektivitet, har han träffat målet med något skott? Ikväll räknar vi med ett fysiskt spel och att man trycker dit ungtupparna i Leafs rejält. Tyvärr för Caps är det här deras sista bra säsong. Nästa år blir man än äldre och man har i sin iver att lyckas sålt bort alla draftpicks så det kommer inte komma något nytt att bygga på de närmsta åren och dagens ungdomar är knappast en stomme. Det är nu eller aldrig, sen kommer sju svåra år. Go Caps Go!