NBA – Spurs kör över 76ers, Bulls tappar stor ledning.

San Antonio Spurs är ett lag som lite smugit med i bakvattnet bakom Golden State Warriors framgångar. De är så här långt, 22 matcher in på säsongen, ligans näst bästa lag. 18 vinster och 4 förluster. I natt var det en ordentlig uppvisning i Philadelphia. Spurs vann mot ligans sämsta lag, Philadelphia 76ers, med hela 119-68. Detta trots att tre ordinarie startspelare vilades för Spurs. Tim Duncan, Kawhi Leonard och Manu Ginboili. Den franska stjärnan Tony Parker spelade bara 17 minuter. Istället gav det chansen för andra att visa att de vill vara med och leka. Poängen var väl utspridd inom laget, vilket inte är ovanligt i Spurs som har en fantastiskt bredd i truppen. Aldridge var bäst på 24 poäng.  Efter 76ers tog sin första seger i förra veckan mot Lakers, så verkar det som Philadelpia har blivit nöjda!(?). Hur man nu kan vara ett nöjt lag med 21 förluster och 1 vinst. De spelade okej i flertalet matcher inför sin första seger och det kändes som att de var på gång, men det unga laget ifrån Philadelpia kan knappast känna sig förhoppningsfulla med en förlust med 51 poäng.

 

I övrigt kan vi notera att Washington Wizards åkte till Miami och vann klart med 114-103. Det har varit väldigt upp och ner för Washington Wizards, man har slagit de två bästa lagen i östra konferensen på borta plan, Cavaliers och nu Heat, samtidigt som man på hemmaplan har förlorat mot avsevärt mindre prominenta motståndare såsom Lakers. Miami är nu 12-7 för säsongen och Washington Wizards är 9-10.

 

Phoenix spurtade om Chicago Bulls och lyckades vinna matchen i matchens sista anfall. En match nog gärna Bullls glömmer då de brände en 16 poängs ledning från starten av fjärde quartern. Phoenix gjorde hela 44 poäng i sista quartern.  Milwaukee vann tack vare en fantastisk block av John Henson.  90-88 blev slutresultatet. Boston Celtics vann ganska enkelt mot Pelikanerna från New Orleans med 111-93. En laginsats med poängen väl spridda inom laget. Isaiah gjorde flest poäng med 22. Svenske Jonas Jerebko som bara fick 8 minuter speltid för Boston gjorde 2 poäng.