The Brow till Lakers?

Dagens stora snackis är inte kvällens matcher utan att Anthony Davis aka The Brow eller också bara Brow, vill lämna Pelicans. ESPN har bara handlat om det idag och varenda hot take personality har gått bananas.

Pelicans är inte competitive, de har dock ett bra trade-chip i Davis som är under kontrakt i ett och ett halvt år. Lakers har direkt handlat i medias spotlight. (Davis agent är bästis med LeBron) LeBron behöver en partner för att göra Lakers en contender, deras lovande ungdomar har inte riktigt klivit fram i år och är möjliga delar i en trade. Frågan är här om det räcker för Pelicans som sitter med två ess på handen pre flop. Lonzo Ball, Josh Hart, Brandon Ingram, Kyle Kuzma (glöm inte Ivica Zubac) är alla bra och lovande, men är det framtida superstjärnor? Aktierna har iallafall inte stärkts den här säsongen.

För att Davis ska hamna i Lakers krävs det verkligen ”magic” av Magic Johnson.

Ett annat lag som nämnts tidigt är Knicks. Men hur ska man kunna komma överens med Davis som vill till en contender? Knicks är för tillfället en contender för att få det första draftpicket och därmed den mest lovande spelare NBA sett på länge i Zion Williamson (som ni för övrigt kan se klockan 7 ikväll när Duke spelar). Men inte vill Knicks ge upp ett sådant draftpick. Kevin Knox då? Porzingis? Lita på att Knicks kommer vara aggressiva. Men, med all osäkerhet, varför skulle Pelicans vilja göra det här affären?

Storfavorit till att landa Davis är Boston Celtics. Det finns bara ett aber. Celtics får av olika anledningar inte göra den här affären innan säsongen är över. Fördelen för Celtics är att Pelicans inte har bråttom, och ju mer man vet om draftordning ju bättre för både Pelicans och Celtics som är flushed med picks. Celtics vill förstås få ihop en riktig utmanare med både Irving och Davis och kan säkert vara beredda att ge upp Jayson Tatum tillsammans med intressanta picks. Celtics äger förstarunda picks från Clippers, Grizzlies, och Kings, men de är alla protected från Zion.

Det blir extremt spännande att se hur det här utvecklas. Men för att Pelicans ska våga vänta på Celtics måste man nog få en sneak peak på vad Celtics kan tänka sig. Dessutom, vad är det som säger att inte ett lag som Sixers kan vara aktuellt?