Trollkarlarna sporras inte till seger

Det är 12 NBA matcher ikväll och två matcher som sticker ut lite extra är Philadelphia mot Atlanta och Washington mot San Antonio.

76ersHawks

Sixers är på väg mot en rekordusel säsong och det är faktiskt laget självt som har rekordet över sämsta säsong, satt 1972-73 då Sixers tog 9 segrar och hade 73 förluster. Den förkortarde lockout säsongen 2011-12 var visserligen Charlotte Bobcats sämre, men det var inte en full säsong utan man spelade 7-59.

I år är Sixers 1-25 och man ser inte riktigt lika laddade ut som innan man segrade över Cleveland. Det var den åttonde oktober och sedan dess har det blivit förluster. De senaste 5 matcherna har man gjort 96;76;95;91;68 poäng samtidigt som man släppt in långt över 100 i snitt. Mot Bulls hade Sixers en riktigt bra quarter och det här unga laget har mycket basket i sig. Vinsterna kommer att komma, men framförallt kommer man ofta kunna hindra motståndarna att täcka linjen.

Ikväll är Hawks favoriter -13,5 och detta trots att man inte alls är lika vassa i år som i fjol. Teague har jätteproblem, och skyttet funkar inte för Kyle Korver. Nä vi tror på en poängsnål match här och att det hjälper Sixers att hålla sig inom 13 poäng.

Vi spelar Philadelphia 76ers + 13,5 till 1,91 och lägger 50 på det.

wizardsSpurs

Tomtarna gillar ju sitt Wizards, men oj vad bedrövliga man varit i år och framförallt underpresterar John Wall. Beal är dessutom skadad och de så upphypade ungdomarna levererar inte. Otto Porter kommer ta minst ett år till på sig att mogna. Värre ändå är att man ikväll möter Spurs borta i San Antonio. Spurs är ett av de absolut bästa lagen i NBA (21-5) och alltid med i toppstriderna utan att man egentligen hör så mycket om dom. På västkusten drar Golden State Warriors mest uppmärksamhet till sig, men ett lag som Spurs förtjänar nästan lika stor uppmärksamhet.

LaMarcus Aldridge snittar 16 poäng och nästan 9 rebounds. Kawhi Leonard snittar 22 och 7,8. Stjärnorna är flera och man har en riktig bra bänk som får spela mycket tack vare att starters ofta tar stora ledningar. Spurs ska bara krossa Wizards och man bör göra det med någonstans i trakterna -12,5 vilket inte ger oss mycket värde i spelet.

På radion i morse pratade man mycket om att man bara tänkt och tränat försvar i Wizards innan den här matchen, men vi vill se att det går in också för det lär inte vart det första snacket man tagit efter den här säsongsstarten (10-13). Att man släpper till en bit över 110 känns gjutet och då krävs det bara 88 poäng av Wizards för att överspelet ska gå in. Det tror vi att man klarar, även utan Beal.

Vi spelar över 198 mellan Wizards och Spurs. 100 kr till 1,91.