Golden State stötte på väghindret Minnesota i jakten på rekordet!

Säsongen för ”pit-holes” på vägarna är här och Minnesota Timberwolves blev sannerligen ett pit hole för Golden State i deras jakt på att sätta nytt NBA-rekord med 73 segrar under en säsong. Golden State anno 2015/16 har efter sin fantastiska säsong chans att bli historiska genom att vinna mer matcher än något annat lag har gjort i NBA´s historia. En som har chansen att slå sitt egna rekord är Steve Kerr den nuvarande coachen i Golden State som var en av spelarna i Chicago Bulls 1995/96 som vann hela 72 segrar. Som sina kompisar hade han då bland andra Michael Jordan, Scottie Pippen och Dennis Rodman. Med fyra matcher kvar på säsongen så innebär förlusten mot Minnesota att Golden State nu måste vinna sina samtliga fyra återstående matcher för att kunna skriva in sig som bäst genom tiderna.

Det finns dock framförallt ett potentiellt stort ”pit-hole” på vägen fram. San Antonio Spurs ska mötas två gånger om. Redan på torsdag är det match i San Antonio mot Spurs. Då ska Golden State försöka göra något som de eller något annat lag har lyckats med i år, besegra San Antonio på hemmaplan. 39 försök har gjorts, inget lag har alltså lyckats. Ligans två absolut bästa lag möts igen på söndag hemma i Oakland. Det blir rejäl uppvärmning inför vad som ska komma i slutspelet. Golden State har även ett dubbelmöte mot slutspelsklara Memphis.

Förlusten efter övertid med 124-117 mot Minnesota var Golden States andra förlust hemma på hela säsongen den första kom förra fredagen mot Boston. Att det var en enorm överraskning att Minnesota vann är ett understatement. Inför matchen hade Minnesota enbart 25 vinster i år och 52 förluster. Att jämföras med Golden States 69 vinster och 8 förluster. Timberwolves är sedan länge avsågade och möjligheterna till slutspel har nästan varit borta under hela säsongen. Man har dock ett väldigt ungt och lovande lag. Den enorma rookien med större fötter än vad man knappt kan tänka sig, Karl Anthony Towns, tog 16 rebounds och gjorde 20 poäng. Shabazz Muhammad gjorde poängrekord med 33 poäng. Andrew Wiggins satte 32. Nästa vår kan nog Minnesota var ett större ”pit hole” för betydligt fler lag än Golden State Warriors.