Analys av kvällens Monday Night Football Philadelphia Eagles mot Washington Redskins

Monday Night Football

När eljusen tänds på Lincoln Financial Field i Philadelphia är det hemmalaget Philadelphia Eagles som kommer in som stora favoriter. Rivalen Washington Redskins kommer utan skadade Quarterbacken Alex Smith och med dåliga stats under Monday Night Football. Eagles har inte motsvarat förväntningarna, medan Redskins blandat och gett under säsongen.

Säsongen som varit

För att kunna veta mer om den som vinner kvällens Monday Night Football vill vi studera säsongen hittills.

Vecka 1-3

Eagles startade med segrar mot Falcons och Colts och förlorade mot Bucs. Nu vet vi att segern mot Colts var bra och den mot Falcons intetsägande. Förlusten mot Bucs bedrövlig. Det var försvaret som inte fungerade vid förlusten samtidigt som offensiven inte riktigt kommit igång. Jay Ayaji hade touchdowns i de två första matcherna men blev skadad.

Även Redskins startade 2-1. Segern mot Packers kändes som en bedrift, särskilt efter förlusten mot Colts. Det var dock tvärtom, Colts är underskattade och Packers överskattade. Segern mot Cardinals var inget att orda om. Det började visa sig att Redskins Defense var riktigt starka mot rushen och laget hade få turnovers med Alex Smith.

Vecka 4-8

Skins kom från sin Bye och torskade stort mot Saints. Det var åter en usel insats under Monday Night Football och man släppte till 349 yards i luften och hela 43 poäng. Sedan hade man en bra period med segrar mot Panthers, Cowboys och Giants. Både Cowboys och Giants har höjt sig sedan dess, medan Panthers gör en sämre match då och då. Offensiven blev bara bättre och bättre under Smith och framförallt släppte man inga turnovers medan man tvingade fram många.

Eagles hamnade här i en dålig period med förluster mot Panthers, Titans och Vikings. Vikings kanske inte var mycket att säga om, men det gäller även segrarna som togs mot Giants och Jaguars. Även om man var hyfsade framåt var man direkt svaga bakåt och hade man mött Redskins här hade man förlorat.

Vecka 9-12

Det var Bye vecka nio för Eagles som fortsatte det dåliga spelet mot Cowboys och Saints. Det blev dock en kämpaseger mot Giants och man kommer till kvällens möte med ett förbättrat självförtroende.

Redskins lyckades förlora mot Falcons innan man segrade mot Bucs. Det blev förlust mot Texas-lagen och dessutom blev Smith skadad efter en våldsam follow-tru av JJ Watt. Mot Cowboys höll inte Colt McCoy måttet och laget hade fler egna turnovers än skapade för andra gången under säsongen.

Nuvarande form

Eagles har sett lite bättre ut på slutet, men behöver inte ha ett lika starkt defense mot ett Redskins som startar Colt McCoy. Laget är inte bra på att hota med långa passningar, men man har varit bra på marken genom Adrian Peterson. Eagles kan alltså fokusera på att stoppa rushen. Det avgörande kommer dock vara hur Eagles offense klarar av Redskins Defense. Den målmedvetna satsningen på ett bra D genom draften börjar visa sig och spelare som Jonathan Allen och Da’Ron Payne är värda sin vikt i guld. Lägg till ett bra secondary med spelare som Josh Norman och Ha Ha Clinton Dix. Det blir ingen walk in the park för Eagles ikväll.

Skadelistan är inte rolig för något av lagen men det ser klart värst ut för Redskins.

Matchen

Det går inte att tro att Redskins ska komma ut och göra många poäng. Mellan 10 och 21 känns rimligt. Med det här anfallet, en andraklassens QB och en skadad O-line, kommer lagets bäste spelare in på planen ofta. Det är Tress Way vi menar. Ligans bäste punter och en mästare på att lägga in bollarna djupt ner i motståndarnas zon.

Eagles har gjort som mest 34 poäng den här säsongen. Det var mot Giants och inte troligt ikväll. Laget bör hamna mellan 24 och 17 poäng vilket bör räcka.

Matchen öppnade med Eagles som favoriter -7 men har nu kommit in till -6. Totalen ligger på 45 poäng. Sannolikheten för under är mycket högre än för över vilket gör under till ett bra bet. Om Skins vinner kampen om turnovers så är +6 fortsatt ett bra val, men vågar man lita på McCoy? Han borde förstås vara bättre ikväll, men man ska komma ihåg att Redskins hatar strålkastarna och oftast förlorar stort under dom.

En middling med teasers ger Skins +13 Under 52 och Eagles +1 Over 38. Det känns sunt.