Äntligen måndag! MNF igen. New Yorkers trängs på South Beach

Monday Night Football står för dörren igen och jättarna från New York, New York Giants (fansen är kända som ”bad tippers”) åker till Miami för att fiska upp en möjlig slutspelsplats som kan komma genom seger över Dolphins. Vädret väntas vara helt perfekt, strax över 20 grader ikväll och Dolphins har inget annat än äran att spela för. Båda lagen är 5-7 och anledningen till Giants motivation är förstås att dom spelar i NFC East tillsammans med andra mediokra lag som Redskins, Cowboys och Eagles.

 

Giants      Dolphins

New York Giants @ Miami Dolphins Kick-off 02:30 – Under 47,  100 kr 0dds 1.91

Dolphins är en av årets största negativa överraskningar och Ryan Tannehill har varit allt annat än godkänd över säsongen. Det gäller iallafall pga förväntningarna. Tittar vi på statsen är dom ok 435 passningar har försökts och 267 har nått sitt mål för 21 TD. Han har kastat 3077 yards Eli Manning i Giants är något bättre med 469-292 för 24 TD och 3318 yards. Då vet vi att Mannings yardage beror mkt på Beckham som vi återkommer till. Ndamukong Suh skulle leda försvaret hos Dolphins, men har varit otroligt onyttig. Nu har han visat förbättrad form och är bättre mot vekare lag till vilka Giants måste räknas.

 

Bästa mottagare i Dolphins är Jarvis Landry och han kommer att få tillfälle att skina då Giants har ett uselt försvar mot passningsspelet på grund av svaga cornerbacks och safeties. Landrys bäste kompis från college, Odell Beckham Jr lär dock överglänsa Landry för sitt Giants, men det blir en rolig match i matchen. Beckham Jr gör så spektakulära catches i varje match att man häpnar och han är helt klart en av NFLs mest värdefulla spelare.

 

Lagen snittar cirka 25 poäng bakåt och det gäller även framåt för Giants. Dolphins är sämre offensivt och gör cirka 20. Vi kommer få se en match mellan ett lag som kan passa mot ett lag som inte kan det vilket är stor fördel Giants. Å andra sidan är Giants sämst i ligan mot passningsspelet och ger upp flest yards. Dolphins kan inte försvara sig mot springspelet, men där är Giants riktigt usla framåt.

 

Sammanfattningsvis räknar vi med en hel del misstag åt båda hållen. Det blir inga lätta first downs på marken och frågan är hur många passing TD som dessa QB lär klara av. Inte många tror vi utan vi lutar åt att det blir viktigt att sätta sina field goals. Spelmässigt började matchen som ett pick, men nu är Dolphins favoriter till -1 vilket snarare reflekterar pengarna till ”nöje” i Miami än chanserna i matchen. Att biljetterna på Stub Hub kostar 177 dollar visar på hur olika förutsättningar lagen har. Att over/under ligger på 47 gillar vi. Det här lutar åt en match mellan lagens kickers snarare än att Jarvis och Beckham Jr fångar och springer in TD efter TD. Vi spelar under 47 till 1,91 för 100 kronor.