Avspark i NFL

Det är dags för avspark ikväll i NFL och det sker i Philadelphia där Eagles tar emot Atlanta Falcons. Det kommer vara en het ”battle of the birds” ikväll, värmen är olidlig och fuktigheten extrem. Under dagen har många skolor varit stängda pga dålig AC och ingenstans släpps elever ut på rasten, det är för varmt.

Varm och fuktig luft kommer att hjälpa Matt Ryan att hitta Julio Jones. Linjen för Jones är 90 yards vilket kan tyckas högt en sådan här kväll, men det är inte lätt att springa mot Eagles D-Line och man lär pröva lyckan med långa bollar hyfsat ofta.

Det känns väldigt rörigt hos Eagles och att starta Foles är inte roligt. Ni som kan er Nick Foles vet att han har haft två bra perioder i livet. 2013 hade han en bra säsong med Eagles och hade sju touchdowns mot Oakland till exempel. 2017/2018 gjorde han tre bra slutspelsmatcher på raken. That’s it. I övrigt har Foles varit en rent bedrövlig Quarterback. Det finns inget förmildrande över statsen och det var tur för honom att han fick chansen som backup i Eagles.

Falcons har gått från underdogs plus 4 till ett pick och totalen har gått från 47 till 45 och på vissa ställen 44.5.

Eagles kommer att springa med bollen, Blount är borta och det är svårt att hävda att man kommer var bättre på marken i år. Lägg till värmen så blir det svårt att vara superexplosiv i the running game. Falcons har för övrigt sett riktigt usla ut i pre season, och det leder oss till att tro att Sarkisian kommer vara konservativ till att börja med.

Den här matchen blir under 45, men det blir också en jämn match. En teaser på Falcons plus 7 over 38 i kombination med Eagles plus 7 under 52 behöver inte vara fel. Julio Jones over 90 yards är verkligen i spel och vi är tveksamma till att Ajayi kommer rusha över 54 yards. Att Nelson Agholor gör över 60 yards i luften känns också orimligt.

Med tanke på förutsättningarna gillar vi specialspelet på längsta Field Goal. Over 45.5 yards kan man göra lätt i det här vädret.

Bara tre timmar kvar nu…