Odell Beckham Jr – Ung och het på alla plan i möte mot Panthers

Odell Beckham Jr är 23 åringen som just nu är större än sitt egna ego i den amerikanska fotbollen och det vill inte säga lite. Det är inte mer än drygt ett år sedan som han gjorde sin redan klassiska en-hands catch mot Dallas Cowboys i Sunday Night Football den 23.e november 2014. Han har följt upp en-hands catchen vidare och gjort ännu fler makalösa catches, samtidigt som han levererar många yards varje match för sitt New York Giants. Förra året var hans första säsong och nu ett år senare är han en av den amerikanska fotbollens största affischnamn. Det har sannerligen gått fort för Odell. Efter helgens incidenter börjar vi nog tro att det har gått lite väl fort för honom.

I söndags så lyckades onekligen Carolina Panthers försvarare Josh Norman som under matchen markerade Beckham Jr, komma riktigt under skinnet på Beckham Jr. Odell Beckham Jr fick hela tre stycken bestraffningar för unnecessary roughness. Alltså på ren svenska bestraffningar för fult spel. En incident ansågs extra ful då han satte en otillåten hjälm mot hjälm tackling mot Josh Norman. För detta blir han avstängd en match och hamnar då i rekordböckerna för att vara den förste offensiva spelaren som får denna typ av avstängning.

FullSizeRender-34

Det talas mycket om i eftersnacket att det är en stor svaghet för hela New York Giants organisationen att det inte finns någon som kan gå fram till Beckham under matchen och lugna ned honom och tala om vad som gäller. Hur man ska agera och inte agera i ett slags broderligt mentorskap. Det är inte bra för organisationen att det inte finns någon mer seniora spelare eller ledare för den delen som har pondus och auktoritet nog att tala om för den unga stjärnan att det är ett lagspel och att hans dumheter drabbar hela laget.

Giants måste inse att de  är ett lag det är inte Beckham Jr show, även om det kan verka så ibland. Josh Norman spelade onekligen tufft mot Beckham och tryckte på de rätta punkterna vilket öppnat lite av pandoras ask i hur ett försvar ska hantera Beckham Jr. Det är dock ingen ursäkt för Beckhams omogna agerande på planen. Det handlar som vanligt om mognad av individer och vikt av att bygga en helhet och ett lag, något som New York Giants verkar ha misslyckats med. Vi får väl hoppas att Beckham Jr tacklar detta på rätt sätt och drar lärdom från det. Det är ingen tvekan om att killen är riktigt bra och en fantastisk talang. Vi hoppas att han kan förädla den på rätt sätt i framtiden!