Gameday Oj, oj, oj vilken eftermiddag det här kommer att bli, bäst att klä upp sig

Efter en gårdagskväll bredvid en tystlåten äldre Cowboy från Dallas i en sportsbar i New York så laddar vi idag om batterierna. Mannen visade sig föresten efter ett par öl vara väl bekant med den legendariska ägaren av Dallas Cowboys Jerry Jones! Det är  bara tre omgångar kvar nu och det är nu det ska avgöras. Det är framförallt några viktiga möten för utgången i AFC South och NFC East som vi tänkte koncentrera oss på och de två matcherna som finns tillgängliga klockan 19:00 genom Viasat.  Inte omöjligt att vi får iväg en preview inför Sunday Night Football också.

I AFC South så möts Indianapolis Colts och Houston Texans för en extremt viktig match. Båda har 6-7 i toppen av AFC south. Vinnaren kommer att få ett utmärkt utgångsläge inför de två sista omgångarna. Jacksonville ligger bakom på 5-8 och måste vinna idag mot Atlanta för att ha kvar en teoretisk chans att kvalificera sig.

Texans    Colts

Houston Texans – Indianapolis Colts start 19:00 svensk tid. 

Först lite statistik som talar emot Texans. Man har inte vunnit på sex matchen mot Colts och inte på 13 försök i Indianapolis. T.J Yates kommer att spela som quarterback eftersom Hoyer är borta på grund av två hjärnskakingar under säsongen. Verkar inte troligt att han får spela mer i år. En annan som sägs starta fast det fortfarande verkar vara osäkert hur pigg han är Matt Hasselbeck, 40 åringen som fick en spricka i revbenet förra veckan då han blev knuffad av planen och fick avbryta den matchen. Om han spelar så kommer han använda sig av en väst och lär inte vilja få JJ Watt över sig, så försiktighet kan nog komma in i spelet. JJ var dock inte sig riktigt sig lik med sin brutna hand förra veckan mot Patriots. Det blev inga Sacks och inga tacklingar av JJ. Det förväntas en riktigt målsnål historia. Poänglinjen är på endast 41 poäng och Colts är -2. Vi ligger lågt på spel i denna matchen. Även om vi tror på en tight match med Colts seger, så är det omöjligt att spela på under 41. Hasselbeck skada gör det lite för osäkert att ta sig an Colts.

 

Bills    Redskins

Buffalo Bills @ Washington Redskins 19:00 – Över 44, 200 kr odds 1.91

Det är idag som Washington Redskins ska ta kommandot över NFC East. New York Giants, Philadelphia Eagles och Washington Redskins har alla 6 vinster och 7 förluster, men Redskins leder just genom bättre statistik inom divisionen. New York Giants möter idag Carolina Panthers hemma och Eagles tar sig an Arizona Cardinals.   Då ska man komma ihåg att Washington Redskins inte har vunnit två matcher på raken sedan 2012.  Så förbannelsen i detta fallet är att man vann senast mot Chicago.

Kirk Cousins leder faktiskt hör och häpna NFL completion percentage, dvs andel lyckade passningar. Vi är alla i chock över detta faktum. Det Redskins måste se upp med är framförallt running backen LeSean McCoy i Bills som är på sjunde plats bland running backs i ligan. Washington har dock hållt nere siffrorna mot springspel till under 100 yards i de tre senaste matcherna, vilket är en mycket bra siffra. Buffalo Bills Tyrod Taylor har inte riktigt levererat i slutet av matcherna och vår uppfattning är att han inte riktigt håller som en quarterback i NFL. Med Jets seger igår mot Cowboys så börjar det se lite tungt ut för Bills även om det blir seger de tre sista matcherna så är det osäkert om det räcker. Det kan faktiskt vara så att det är det långa spelet som avgör idag. Båda lagen har haft en tendens till att släppa till långa spel. Kirk till DeSean Jackson mot Taylor till Sammy Watkins. Detta gör att vi tycker att linjen på 44 är snålt tilltagen. Vi tror på mer poäng än så och spelar 200kr på över 44 till odds 1.91.

I övrigt noterar vi att Tom Brady förväntas spela när Tennessee Titans kommer på besök till Foxborough New England. Han har haft influensa såg lite hängig ut på bilderna när kom till arenan men han sägs vara fit for fight.

Panthers kan idag genom en seger i New York blir det fjärde laget i NFL historien som vinner de 14 första matcherna på en säsong. Det är bara frågan om de vill i det lite kyliga New York som idag är faktiskt enligt uppgift är kallare än Stockholm. Det krävs en vinst till för att säkra hemmaplan fördelen i slutspelet. Slutspelet är ju naturligtvis viktigare och man kommer nog inte gå in i kaklet för att vinna resterande matcher när man väl har säkrat hemmafördelen. Det är dock ett lag med så mycket självförtroende så de vinner bara på att ställa in skorna.