Cowboys och Indianer – En måndagsklassiker sedan 1973

Dallas Cowboys @ Washington Redskins. Kick-off 02:30. Det är ett riktigt rivalry mellan Cowboys och Redskins och frågan är om det finns något större än Monday Night Football. Dessa två lag har mötts 16 gånger genom åren i Monday Night Football. De har vunnit 8 möten var. Med detta är de tillsammans med Broncos mot Raiders det mest klassiska mötet i Monday Night Footballs historia.  Matcherna drar i genomsnitt 14 miljoner tittare under hela matchen med toppsiffror som brukar ligga på runt 20 miljoner under vissa stunder av matcherna. Med dessa siffror så är Monday Night Football det mest sedda programmet på kabel tv, vecka efter vecka. Det är sportkanalen ESPN som sänder matcherna. ESPN ägs faktiskt av Disney som bland annat också äger den nationella TV-kanalen ABC. Nog om den amerikanska mediastrukturen.

 

Det vi ville ha sagt är att det är fokus på dessa matcherna och spelarna är lite mer laddade och vissa fall mer nervösa. Vissa steppar upp och presterar bättre under press, med andra gör det inte. Dalton och Bengals har exempelvis en historik i att vara avsevärt sämre i prime time matcher. Cassel hade en prime time senast vid thanksgiving då Dallas förlorade mot Carolina Panthers. Cousins hade en bedrövlig Monday Night Football förra året mot New York Giants.

 

 

Den senaste Monday Night matchen mellan Cowboys och Redskins sitter dock klistrat fast på vår näthinna. Det är förra årets möte mellan de två i Dallas i slutet av oktober. Vi glömmer inte i första taget hur Texaspojken Colt McCoy (då 3.e quarterback för Redskins) förra året fick starta mot Cowboys och lyckades leda Redskins till seger på övertid med 20-17. Då var Redskins ett sämre lag än vad de är idag, och Cowboys ett mycket bättre lag. Ingen trodde då på Redskins och ett drygt år senare så är de favoriter att vinna matchen.

 

Cowboys      Redskins

 

Kick-off 02:30 Dallas Cowboys @ Washington Redskins

Dagens match. Ja det är en match up mellan två ganska medelmåttiga QB, Matt Cassel och Kirk Cousins. Cousins har varit minst dålig, men observera att han aldrig tagit två vinster på raken och han tog en förra veckan. Dock har Kirk lyckats vinna 5 av 6 hemmamatcher. Cowboys utan Romo är inget riktigt Cowboys, men det är möjligt att man kan bli underskattade av Redskins som dock inte har någon anledning att underskatta något lag.

 

Redskins har gjort 349 yards framåt (snitt) 96 rush och 253 pass. Cowboys har 331 yards fördelat 115 – 216. Det är inte så att Cowboys har använt springspelet för att spela på klockan utan för att Cassel inte är så bra helt enkelt. Bäst av alla i Dallas är McFadden som gjort 634 yards, men bara 2 TD för ett snitt på 3,8 yards per carry.

 

Försvarsmässigt kommer Dallas ut starkt. Man ger upp 107 respektive 225 yards vilket bler låga 332 totalt. Washington ger upp 126-240 för en total på 366 yards och man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att Dallas kommer koncentrera sig på att flytta bollen på marken.

 

Dallas var faktiskt på besök i Washington redan på söndagen, men då var det Dallas Mavericks som mötte Washington Wizards i NBA. Mavericks vann den kampen med ägaren och miljardären Mark Cuban på läktarna i D.C. Vi får väl se om det är en fingervisning om vad som sker ikväll. Vi tror (och hoppas) inte det.

Vi gör ett litet spel på att Washington Redskins vinner med 3 mål eller mer.  50 kr till 1.91 i odds.