Dagens godbitar i NFL

För oss som bor i Maryland, nära gränsen till DC, är det naturligt att hålla på Redskins. Ju längre norrut man kommer, ju närmre är det till Baltimore och det gäller förstås även östra Maryland där Baltimore ligger. Detta till trots smyghåller många på Ravens och i takt med framgångarna för Ravens kastas många avundsjuka blickar mot korparna i Charmed City. Att se minst en fotbollsmatch per år i Baltimore är ett måste och flera baseballmatcher blir det då Camden Yards är en härlig arena. På lokaltvn pratar man Ravens och de flesta barer är fullbokade även i vår närhet. Det pratas inte lika mycket Ravens, men näst intill och det finns inget annat lag förutom Skins som vi känner oss så komfortabla med att analysera. Vi har inte missat en match på fem år och dessutom har vi i ett tidigt skede spelat Ravens som slutsegrare. Innan säsongen handlades Ravens i + 4000 vilket betyder att 100 dollar från dig ger en vinst på 4000 dollar. På svenska 41 ggr pengarna. Anledningen är inte svår att förstå. Efter en bra säsong ifjol visade Ravens stora svagheter i slutspelet. Förlusten mot Chargers var klar och man var nollade i första halvlek. Anledningen var framförallt ett mycket lättläst spel och ett uselt coachande av John Harbaugh. Jackson kunde inte kasta bollen och Harbaugh kunde inte justera sitt spelsystem under matchen. Det fanns en oro inför säsongen att man skulle vara kvar i det gamla, men när vi såg att Lamar Jackson hade förbättrat sig enormt under uppehållet blev vi pånyttfrälsta. Visst bygger man lagets spelidé på marken. Men när även Ingram hotar i markspelet och Jackson visst kan kasta bollen blir man mycket svårfångade. Det är korta third downs som man konverterar och inget lag håller en drive levande längre än Ravens. Försvarsmässigt håller man stilen och varje drive stoppas snabbt. 54 sekunder är skillnaden mellan en offensiv drive (201 sekunder) och en defensiv drive (147 sekunder).

Den här matchen riskerar att bli än värre. Titans satsade allt på ett kort senast och stängde ned Tannehill (endast 15 kast) till förmån för Derrick Henry som hade 34 carries mot Patriots. Ravens är bra på att försvara sig mot springspelet och när man kan koncentrera sig till 100 procent på att avväpna Henry lär man lyckas. Det kommer bli svårt för Titans att hänga med poängmässigt. I Red Zone är Ravens tvåa framåt och trea bakåt. Titans är etta framåt! Tyvärr är man 31 vad gäller Red Zone defense och det blir otroligt jobbigt för Titans att hålla tätt bakåt.

Spelmässigt öppnade Ravens som favoriter minus 10 vilket alltid är mastigt. Man har kommit in till -9,5 men -10 finns fortfarande hos till exempel MGM. Den enda chansen för Titans i den här matchen är att slå Ravens försvar och kan man göra 27 poäng har man iallafall gett sig själva chansen. Normalt sett är det en hög korrelation mellan under spelet och det lag som är dog, men då totalen är 47 väljer vi istället att tro på Titans plus over i en teaser. Vi spelar 110 dollar för att vinna 100 på Titans plus 17 över 40.

I dagens första match möts Niners och Vikings. Vi var rätt på det förra veckan när vi trodde på Vikings och om man kunde slå (överskattade) Saints kan man slå (överskattade) Niners. Niners bygger sitt lag på marken likt Vikings, men Vikings har fler vapen i luften. Niners har en styrka i Kittle, som inte ens snygg-Jimmy kan missa. Att San Francisco är bäst av alla lag i NFL på att försvara sig mot luftattacker är en stor anledning till att laget är i den position man är. Det lär inte direkt göra att Vikings kastar bollen oftare. Lita på att Cook får många carries.

Det är ändå solklart att ”Guldgrävarna” ska vara favoriter. Man gör många yards och Vikings försvar är medelmåttigt. Visst gjorde man det bra mot Saints, men dagens motstånd är värre. Det lär inte bli någon poängfest, men alla som älskar fullbacks lär vara nöjda då C.J. Ham plöjer väg för Cook och 49ers har Kyle Juszczyk som vägröjare.

Vi tror inte att Niners springer iväg med den här matchen och det finns absolut på kartan att Vikings skräller. I ett jämnare scenario än man tror gillar vi alltid att middla matcherna. Vi spelar 110 dollar på Viking +14 Under 51,5 samt 110 dollar på Niners Over 37,5 båda vaden för att vinna 100.