Deja Vu

Man trodde inte riktigt att det var sant när kommentatorena ropade ut att RG 3 skulle in på planen. Robert Griffin III, tidigare face of the franchise för Washington Redskins, äntrade nu planen med nummer 3 på ryggen i en Ravens-tröja. Den på sina håll omåttligt populäre superatleten Robert Griffin III har alltid charmat oss och vi led med honom när skador och viss arrogans spolierade karriären. Är det någon som är värd en chans att komma tillbaka är det den gode RG 3. Vi har skrivit om honom förut förstås. Och här också.

Som grädde på moset spelade även Geno Smith och vips var man tillbaka i 2014 igen!

Ni vet väl att Geno Smith egentligen heter Eugene Cyril Smith III! Man måste ju älska fäder som heter samma som sin egen far och blir junior när de sedan kör vidare till nummer tre med samma namn!

Smith the third har spelat i 39 matcher och startat i 31 med ett record på 12 W och 19 L. Griffin the third har spelat i 44 matcher och startat i 40 med ett record på 15 W och 25 W

Smith har 29 TD och 36 INT, RG3 har 42 TD och 26 INT. Båda spelarna hade bra rookiesäsonger, RG3 hade en av de bättre rookiesäsonger som gjorts, Smith hade en bra rookiesäsong för att spela med Jets.

Följer man spelare som Smith och RG3s öden genom NFL blir man ödmjuk inför svårigheterna för en QB att fortsätta prestera på topp. Man var en stjärna på College och går in för att vara en stjärna. Kommer det motgångar kan det vara svårt att möta dessa på ett bra sätt.

Ekonomiskt var det förstås klokt av RG3 att satsa på att bli en bra QB, men har var på olympisk nivå i College och där hade han säkert kunna skina en längre tid än han nu gjorde i NFL, men vem vet, kanske Jackson springer in i någonting stort snart och vi får se RG 3 kasta mer regelbundet. Det är inget vi hoppas på, men Ravens kan vara trygga i att ha en spelare som inte ger upp.