Divisional Round – lördag

Det har blivit dags för divisional round i NFL slutspelet och frågan är förstås vad vi har lärt oss från wild card rundan och vad som väntas från de seedade lagen som fått en veckas extra vila. Låt oss börja med att konstatera att Chargers, Eagles och Cowboys verkligen fick kämpa för livet i sina matcher. Det var mer smooth sailing för Colts som aldrig var i fara mot Texans. Inget av lagen som gick vidare kan sägas haft en bra offensiv, Chargers hade fem field goals! Det bådar inte gott inför divisional round.

Colts at Chiefs (lördag 22.35)

Totalen på 57 poäng verkar mest ta fasta på att lagen snittar 27 respektive 35 poäng framåt. Man verkar missat att det ska snöa och vara kallt på lördag, något som inte lär underlätta luftanfallet från Luck och Mahomes. Endast ett av de fem senaste mötena mellan lagen har gått över 57 poäng. Räkna inte med att få se ett lika publikfriande Chiefs som vi sett under säsongen. Tyreek Hill har fem, fyra, fyra receptions de senaste tre matcherna för endast en TD. Det är inte bara sämre väder utan även att försvaret vet mer om hur man ska handskas med honom. Colts hade inga problem med en ung quarterback som Deshaun Watson förra veckan. Kanske kan man hantera fenomenet Patrick Mahomes också?

Från förra matchen tar vi med oss att Luck sprang med bollen åtta gånger, men annars hade Marlon Mack 24 carries för 148 yards. Chiefs är sämst av alla lag på att försvara sig mot passen, men nästan lika usla (27) mot springspelet. Lita på att Mack får chansen att göra över 150 yards även den här matchen. Det bör bli så att man lyckas hålla i sina drives länge och det kommer göra att försvaret kommer kunna hålla sig fräscht länge vilket behövs mot Chiefs fruktade offensiv.

Vi tror att Chiefs tar det här på klass, men lagets defensiv är för svag för att gå långt så man vet aldrig. Vi tror att Chiefs antingen leker hem det här, visar det sig att de får lite problem framåt vinner Colts. Det lär inte bli 23-21 till Chiefs. Vi tar bara ställningen för totalen som hamnar Under 57 till 1.91.

Cowboys at Rams (Lördagnatt 02.15)

Cowboys lyckades kämpa sig till segern mot Seahawks och det finns en risk att laget tycker att man ”är klara” med säsongen då man gått bättre än väntat. Dallas kan dock ta med sig att man har ett försvar som räcker långt. Tillräckligt lag för att det stora offensiva vapnet Ezekiell Elliot, Zeke, ska hinna göra sig gällande. Zeke tål många carries och gör såväl få yards som stora spel. Lägg till succéförvärvet Amari Cooper så har Dallas en bra offensiv, om än inte särskild mångfacetterad. Rams har stjärnor som Todd Gurley, Brandin Cooks och Robert Woods i offensiven. Försvarsmässigt har man superstjärnan Aaron Donald och Ndamukong Suh, med flera med flera.

Ska man leta orosmoln för Rams är det att Gurley är halvskadad. Den största skakigheten hittar man dock hos lovande quarterbacken Jared Goff som kastat 12 Interceptions i år. I Dallas har Dak Prescott kastat 8 och ingen av dessa är hittills någon frälsare, men fortfarande i utveckling. I december förlorade Rams mot både Chicago och Philadelphia. Dallas slog Eagles två gånger under säsongen och är inte chanslösa mot Rams trots att man är dogs med sju poäng. Man ska veta att Rams är sämst i NFL mot running backs per försök och ger upp 5.1 yards per carry. Zeke kommer ha en field day.

Cowboys är inte alls chanslösa den här matchen. I Los Angeles har Rams starka försvar släppt in många poäng. 32 mot Niners, 30 mot Eagles, 51 mot Chiefs, 31 mot Seahawks och Vikings, 27 mot Packers. Zeke kommer göra minst en touchdown och det förvånar inte om laget gör 27 poöng. Rams har dock en förmåga att göra riktigt många poäng själva och totalen ligger bara på 49 och det är en stor sannolikhet att matchen går över. Vi hittar bäst värde i en Teaser med Rams -0 och över 42 poäng. Då vi ändå tror att Cowboys kommer vara med vill vi ha en Teaser med Cowboys +14 och då tar vi under 56 poäng. Båda ger 1.91. Det innebär att vi förlorar båda vid en seger för Cowboys samtidigt som poängen går högt över, det känns ofarligt liksom scenariot att Rams vinner med fler än 14 poäng samtidigt som matchen går kraftigt under. Vi tror absolut inte Cowboys nollas den här kvällen och vi behöver bara 14 poäng av laget.