Faith Family and Football

Det var fullt av Lions-fans när de på brotaplan fick stryk mot Skins.

Thanksgiving är mer och mer favorithögtiden för oss som bor i USA. Det handlar om Tro, Familj och Football, men för många familjer är ordningen snarare Football, Familj och Tro. Redan på morgonen samlas många kompisar och familjer och spelar fotboll utomhus. På hundpromenaden vid 11 rycket såg jag minst tre pågående ”matcher” mellan olika lag. Sedan ser många de första footballsmatcherna med sina vänner innan man tar sig vidare till sina familjer för Thanksgiving-middag, självklart med TVn på så att man inte missar något.

Det var Lions som startade traditionen med Thanksgiving Football (man gör i år sin 80e match på Thanksgiving) och i år möter man rivalerna i Bears. Båda lagen är av den sämre sorten och USSportsnerd hade förmånen att se Lions förlora till ett mycket svagt Redskins förra veckan. Med så många misstag av Driskel förra veckan är det svårt att se Lions göra något annat än att springa med bollen Det är David Blough som spelar sin första match. Uppdaterat. Försvaret är dåligt, närmast skrattretande dåligt om man tänker på Redskinsmatchen, men kan bättre än så. Trubisky som QB är en katastrof och det är svårt att tro att han får fortsatt förtroende om det inte lossnar snart.

Bettingmässigt har Bears bara blivit större och större favoriter. De var minus två häromdagen, men är minus sex med en halvtimme kvar till start. Vi spelar 110 dollar för att vinna 100 i en teaser där vi får Bears plus 1 under 43,5.

Bills mot Cowboys är den match som följer. Här har Bills överraskat genom att lyckas slå andra dåliga lag och har ett imponderande record på 8-3. Man är 4-1 på bortaplan och den som såg Cowboys skämma ut sig mot ett decimerat Patriots senast inser att Bills är allt annat än chanslösa.

Båda lagen är bra på att springa, Cowboys genom Zeke medan Bills har fler alternativ. Båda lagen är också bra på att stoppa markspelet. Bills försvar är på marginalen något vassare och får man stopp på Zeke räcker det långt. I luften är Cowboys överlägsna. Dak Prescott har gjort över 1000 yards fler än Josh Allen. Det är fördel Cowboys på hemmaplan och blir det förlust är det låga odds på att man sparkar sin Head Coach. Här tycker vi att Cowboys är för stora favoriter och ett intressant spel är parlayen under och Bills mot spreaden. Även här går vi för en teaser. 110 dollar på Bills plus 13,5 under 53,5 för att vinna 100.

Kvällen avslutas i Atlanta där Falcons tar emot Saints. Här lär bollen flyga rejält och även om algoritmerna sätter matchen på 45 poäng ligger totalen på 49. Falcons har problem med skador. Matt Ryan är inte helt återställd och man saknar sin TE Austin Hooper. Även Julio Jones är ett frågetecken. Saints har haft problem mot passen hela säsongen, medan man varit effektiv mot springspelet. Det har man ingen nytta av mot Falcons som aldrig springer med bollen. Risken i den här matchen är att man inte vet vad man får ut av Falcons. Vi väljer därför att spela 110 dollar för att vinna 100 på att Saints gör över 27 poäng.