Fiasko för Ravens

Ravens är vårt andra hemmalag och vi har inte missat en enda match med laget de senaste fyra åren. Tvärtom har vi ofta sett repriser både en och två gånger för att verkligen förstå laget. Vi har ofta varit skeptiska mot Joe Flacco, som vi dömt ut ofta nu senast i så här går det.

Det är inte så att vi ogillar Flacco, det är inte så att vi inte respekterar honom. Men objektivt har vi sett en regression som varit på riktigt. Efter storsegern mot Bills och en försäsong som såg bra ut så lät vi oss förföras. Vi trodde att det såg bättre ut nu. Som vanligt ett bra försvar och så ett förbättrat offense. Våra idéer om att Defense såg sämre ut städades åt sidan.

Mot Bengals var Defense precis lika uselt som vi trodde innan säsongen. Man trodde att det gick att ställa in skorna i TNF mot ”lowly” Bengals, men tji fick man. Flacco hade usla stats och våra ord om slut som artist blev återigen aktuella.

När sådant här händer är det självrannsakan som gäller. Visst alla kan ha en dålig dag, men det var inte det vi såg mellan Bengals och Ravens. Vi såg ett lag som var överlägset offensivt och bättre defensivt.

Ravens hade med sig zebrorna vad gäller PI hela matchen, eller så var det bara domarna som fortsätter hata ett normalt superruffigt Bengals. Med andra zebror kommer det inte gå lika lätt.

Precis innan halvlek hade Flacco sjukt mkt tur med dåliga calls från Bengals och en rätt tursam TD. Med det sagt, Flacco såg just här klart mkt bättre ut än tex i fjol.

Justin Tucker är the GOAT när det kommer till kicking. I ett jämnt NFL är han tipping point och det är en njutning att se att han kan sätta 55 yardare utan problem. Möter man Ravens har Ravens alltid short field vad gäller att komma i FG range.

I andra halvlek så blev det mer utrymme för Flacco, och Bengals slutade attackera Ravens secondary och helt plötsligt stod det 23-28 till Bengals och Ravens-fansen kunde börja hoppas. Det blev dock 34-23 till slut och även om Flacco gjorde många yards blev det 2 interceptions och en fumble för mycket.

Bengals ser ut att kunna vara tillräckligt bra för att ta vara på ett år när Steelers har problem och tornar upp  som en allvarlig utmanare till segern i AFC North. Närmast kommer Panthers och Falcons borta och även om det blir svårt att få med sig en seger från de matcherna så gör seger i en av matcherna att man slagit förväntningarna med råge.