Flacco i hetluften

Efter att det stått klart att Redskins faktiskt var ute efter Joe Flacco har media här i Maryland inte handlat om något annat än Flacco. Fansen är upprörda, men inte förvånade. Joe Flacco må vara en hjälte en hjälte i Baltimore, men även Ravens-fansen vet att han har varit slut som artist länge. Faktum är att Flacco är den sämsta QB som spelat de sista fyra åren enligt QBR enligt Rotoworld om man tittar på starters.

Visst beror mycket av Flaccos dåliga stats på en dålig playcalling, och avsaknad av pålitliga wide outs, men visst har deras WR inte varit helt iskalla (Wallace, Smith) Faktum är ändå att han förlorade jobbet till en yngling som inte kan kasta en passning framåt, men som ständigt hotar vid the line of scrimmage något som Flacco inte direkt gör. Tittar man på kontraktet för Flacco inser man att han är den mest överbetalde av alla QBs som faktiskt är en starter. Broncos får ta väldigt mkt skit online på grund av den här affären. (Han kostade en fjärderunda) Att lagets O-line inte kommer att kunna skydda Flacco står redan nu helt klart och Flacco har inte kunnat röra sig ur sin pocket på flera år.

Det skall dock sägas Broncos försvar att Flaccos kontrakt inte är garanterat. Han får 18.5, 20.25 och 24.25 miljoner dollar de nästa tre säsongerna givet att han spelar. Broncos förväntas släppa Case Keenum och ta 10 miljoner dollar i cap hit nästa säsong. (En intressant stat är att Keenum och Flacco har nästan identiska TD/INT stats) Pressen är nu stor på Broncos som förväntades använda sin draftposition (10de) till en QB. Nu är fansen rädda att man väljer att lita på Flacco som har en relation med Kubiak sedan gammalt. Vissa optimister i Denver hoppas på att laget kan trade back i draften då man ändå vill ha Drew Lock som inte kommer gå topp tio.

Flacco kommer alltid vara ihågkommen i Baltimore som en av de stora. 2012 blev det seger i Super Bowl och Flacco var MVP. Flacco är 96-67 med Ravens för 212 TD och 136 INT. De senaste fyra åren är dock en annan historia då han gått 24-27 och sett allt annat än fräsch ut med 64 TD och 46 INT. (Till exempel Dalton är 27-27 89-38 under samma tidsperiod, Tannehill 27-29 87-45)

Trots all usel stats de senaste åren är nog alla överens om att Flacco är bättre än Keenum. Det blev dock en dyr affär för en bridge QB. Flacco är dessutom inte känd som världens bäste game manager, men sätta en lång passning, det kan han. Frågan är dock om det är det som Broncos kommer satsa på nästa år. Eller rättare, det är inte det. Man satsar på en bra defensiv och två bra running backs. Better safe than sorry helt enkelt.

Redskins-fansen borde för övrigt sluta sura. Man slapp Flacco och förhoppningsvis väljer inte Broncos en QB i draften vilket bättrar på lagets möjligheter. Laget borde ändå tanka.