En historisk seger för Jets och lite som väntat

Vad ska man lyfta fram från söndagsmatcherna? Kanske poängfesten i Tennessee som slog Jacksonville med 42-39? Blake Bortles kastade 322 yards och 5 TD medan Mariota var 268 och 3 samtidigt som han själv sprang in en. Det var en fumble som avgjorde en tät match. Nej, det var inte dagens huvudämne.

Att Seattle krossade Minnesota var en skräll, men kanske inte att de skulle vinna, men inte så mycket att skriva om. Väntat var att Cincinnati skulle slå Cleveland stort precis som Arizona mot St Louis. Vi väljer istället att lyfta fram fyra matcher, Jets mot Giants som du kan läsa här. I andra artiklar kan du läsa om Patriots förlust mot Philadelphia Eagles, Carolinas vinst mot New Orleans och slutligen Pittsburghs vinst mot Indianapolis Colts.

 

Jets        Giants

                23                      –                   20

Jo, Jets slog Giants på övertid med 23-20 efter att ha hämtat in 10 poäng i sista quartern. Inhämtningen kom genom två drives på 12 och 10 plays för 80 och 71 yards. De fick i sin första drive nöja sig med ett field goal med drygt 4 minuter kvar av matchen, trots att man fick ett bra flöde och tog sig rätt enkelt fram över fielden ända fram till de sista 20 yardsen där tog det stopp. Då trodde man att matchen var Giants men Jets fick en ny chans och spelade av klockan väl och fick till en touchdown med 30 sekunder kvar av matchen. Fitzpatrick träffade 36 av 50 targets och gjorde 390 yards för 2 TD. Marshall fångade för 131 yards och Eric Decker för 101 och Bilal Power för 91 så det var en riktig laginsats på recieversidan. Jets kan ju normalt inte vinna mot Giants, men bröt nu den förbannelsen vilket särskilt Redskins fansen är tacksamma för. Första vinsten sedan 1993. För Giants handlade det mest om Beckham Jr i passningsspelet och han fångade för 149 yards på bara 6 receptions. Giants hade usel statistik överlag och Eli Manning klarade bara av 18 av 34 kast. Matchen var inte välspelad och minst sämst vann och det symboliseras något av att matchen avgjordes av ett missat field goal försök från 48.e yard linjen. Det blev som vi var inne på i förhandssnacket en tillställning och hyllning till det medelmåttiga i livet. En hyllning till den vattniga ölen, ljummen varmkorv och svalt blaskigt kaffe. Welcome to New York som Taylor Swift hade sagt.