Manning glänste i solen när New York Giants vann över Miami

Oj vad fel man kan ha i en matchanalys, men vi underskattade helt klart hur dåliga försvar som skulle spela under måndagskvällen. Giants verkade spela utan corners och deras safeties missade mängder av tacklingar. På andra sidan nötte Giants anfall ner Suh som spelade sjukt mycket och såg plågad ut en bit in i tredje quartern.

 

Giants    Dolphins

     31                         –                       24

Det var Dolphins som började klart bäst och framförallt Lamar Miller sprang riktigt bra med bollen. Man satte en TD som svar på Giants field goal och ledde 7-3 in i andra quartern. Här började Giants med en TD och tog ledningen, men nu tog Dolphins över helt och det krävdes några riktiga kast av Manning för att det skulle stå 17-17 i halvlek. Det blir varsin TD i tredje och i fjärde lyckas Beckham Jr med en catch för 84 yards och TD! Beckham var borta från matchen ett tag och fick behandling mot kramp, men var som ny när han kom tillbaka.

Nu fick Dolphins jaga och man satte press på Giants som med sex minuter kvar fick punta från sin endzone. I driven som följer visar Landry Jones att han inte är i närheten av storheten hos Beckham och drar på sig en helt onödig flagga för -15 efter en incomplete pass. Sen kom man inte längre och Giants tog hem segern med 31-24.

Eli Manning hade en helt fantastisk match och var 27 av 31 för 337 yards och fyra TD. Det var lika många TD som han hade incompletions!

Giants skall ha all cred för att man hela tiden höll sig kvar i matchen och på det sättet tröttade ut Dolphins. Man har kvar att möta Panthers, Vikings och Eagles och inget av dessa lag lär låta Eli Manning glänsa så som han gjorde den här kvällen. Defensivt var man stundtals usla, och här är det skärpning som gäller om man ska vara med i slutspelsstriden.