MNF recap -en match att snabbt glömma

Dallas Cowboys vann över Washington Redskins med 19-16. Det var en bra stämning inför matchen och biljetterna blev dyra på andrahandsmarknaden vilket alltid är ovanligt när det gäller Redskins. Cowboys Redskins är ett bra rivalry som betyder mycket och innan säsongen var det ingen som trodde att Redskins skulle kliva in på planen som favoriter och i toppen av sin division med fem återstående matcher av säsongen. När Vegas öppnade oddsättningen hade man faktiskt Dallas som favoriter -3, men det blev en snabb svängning till Washington -4, en svängning på hela 7 poäng vilket är mycket ovanligt. Vid matchstart var det -2 som gällde, men tomtarna hade spelat till -3.

 

Matchen kom inte att gå till världshistorien. Det som blev historiskt är Dallas Cowboys tight end Jason Witten gjorde sin tusende receive och blev därmed den andra i historien som uppnått denna magiska siffra, efter Tony Gonzales. Det fabuleras hårt i ESPN efter matchen. 

”Can someone do something right in this game”

Vi skrev igår om att det finns spelare som inte riktigt kommer upp till sin kapacitet när det är dags för Monday Night Fotboll. Vi får nog snart vara redo att skriva upp Cousins på den listan också. Han är lite av en ”berg och dal bana” och har haft en tendens att vara mer i dalen när Redskins är i national spotlight. Nu leder Washington Redskins fortfarande NFC East med 5 vinster och 7 förluster, lika många vinster och förluster har New York Giants och Philadelpia Eagles. Dallas är fortfarande med i diskussionen med 4 vinster och 8 förluster! Divisionen börjar likna Commedia dell’arte och så var även matchen igår.

Cowboys     Redskins

                19                  –                  16

Det var Cousins som fick börja från sin 20 yard linje och redan i det första playet blev han sackad. I play nummer tre fumblar han, men får recovery. Aldrig har en snabb punt från Redskins kännts så skön, men det blev en bra punt return och Redskins fansen kunde inte andas ut. Som tur var för Redskins var Dallas 12 på plan och man fick punta igen. Det blir en ny bra return, men nu får Cowboys en ny flagga mot sig. I det här läget, efter två minuter, känns det som att Cowboys kommer vinna det här, man är helt klart mycket mer taggade i matchinledningen. Men så var det inte, båda lagen var så sjukt dåliga att man knappt trodde det var sant.

 

Cousins blev sackad och sackad samtidigt som Cassel hade det lugnare utan att kunna förvalta det. Det var 0-0 i halvtid och vi antar att tittarsiffrorna den här veckan kommer vara starkt sjunkande under matchen. Det är inte helt vanligt i amerikansk fotboll.

Andra halvlek var nästan lika ineffektiv och vi fick se fumbles men inte många 1st downs. Ett antal field goals blev det dock.

Med ställningen 9-6 missar Redskins ett field goal och man straffas nästan direkt av ett jättekast till Dez Bryant och Dallas är 1st and goal. Tro det eller ej, men man försöker springa in med bollen trots att det inte gått så bra hittills under matchen och Cowboys för nöja sig med ett field goal, 9-9 och Redskins fick bollen med 4:20 kvar av matchen.

 

I den följande driven får man punta, men då Cowboys inte kommer så långt får även dom sparka iväg bollen.

DeSean Jackson gör nu det kanske sämsta spelet  han någonsin gjort. Han fångar Cowboys punt, springer BAKÅT med bollen och när han sedan blir tacklad fumblar han på 15 yard linjen. Recovery av Cowboys punter om inte tomtarna såg fel!

TD Cowboys såklart och Redskins får en sista drive. Man kommer fram en bra bit på punten och bra return samt en flag. 1:06 kvar och man är på Cowboys 43.  Efter att man hamnat på 3rd and 1 kastar Cousins en helt perfekt pass till ingen annan än  DeSean Jackson som gör en TD för 28 yards. 16-16 efter extrapoängen. Vad hände här egentligen?

 

Nu trodde Redskins att man hade tvingat fram en förlängning, men icke sa nicke. Det är 44 sekunder kvar, men åter igen släpper Redskins obegripligt nog fram en riktigt lång punt return av Luckty Whitehead och efter något misslyckat spel så sätter Cowboys ett field goal från 54 yards och matchen är över.

Luckty Whitehead är helt klart matchens man i Dallas. På två kick returns gör han 70 yards. På 3 punt returns gör han 31 yards. Det räckte till MVP den här matchen. Ingen reciever hade över 100 yards. Darren McFadden var bäste rusher med 53 yards. Observera att inget av lagen kom över 100 yards totalt heller. Cassel passade för 222 yards, Cousins för 219. Dallas hade 16 First Downs och Washington 16. Dallas var 1 av 9 på 3rd down! Washington 6-16.

Det kommer förhoppningsvis dröja innan något av dom här lagen får spela Monday Night Football igen.