Att kasta första stenen

Det har varit några uppmärksammade misshandelsfall på slutet. Två fel gör aldrig ett rätt, men det är ett stort hyckleri från många av tyckarna på nätet. Den som är utan synd kastar första stenen. 922 spelare har blivit arresterade det här årtusendet och många fall har varit mycket värre än det vi sett i veckan. Tex Terrell Suggs i Ravens misshandlade sin flickvän grovt inför deras två barn, men hon la ner anklagelserna. I samband med fallet fick Suggs lämna in sex olika vapen däribland en AK-47a.

Enligt NFL Arrests Arrestometer har det nu gått fem dagar utan att en spelare i NFL blivit arresterad. Snittet är sju och den längsta svit utan arrest är på 65 dagar, två lugna månader alltså. I veckan har det varit två uppmärksammade fall. Niners linebacker Reuben Foster blev släppt av klubben och plockades av Skins på waivers. Foster är misstänkt för misshandel av en kvinna i Tampa, och det är inte första gången. Videon nedan visar vad som hände i rätten efter arresteringen.

Det andra fallet gäller Kareem Hunt som fick sparken efter att TMZ visade den här videon från en tidigare incident.

Hunt ljög tidigare om situationen vilket förstås gör det svårare för Chiefs att behålla sin stjärna.

En sak är säker. Båda fallen är inte i närheten av det värsta i modern tid som var när Ray Rice slog sin flickvän i en hiss. Videon är stark.

Reuben Foster har tidigare blivit frikänd för anklagelser från sin ex-flickvän och det verkar vara stora chanser för honom att bli friad igen med henns historia av mened. Vad gäller Hunt så talar ju bilderna ett tydligt språk. Hunt blev aldrig åtalad för något och var ju mer än lovligt provocerad av sin attacker, men två fel gör inte ett rätt och när motståndaren är en ung vad man kan gissa lätt förfriskad 20-årig tjej gör ju inte saken bättre. Det är inget försvar för Hunts beteende och hans behov av en rejäl dos av anger management terapi, men har man inte sett värre incidenter/slagsmål klockan 03:00 är det dags att släppa skärmen och ge sig ut i verkligheten.

Att hålla dubbla domstolar är alltid ett problem för det kan leda till dubbla måttstockar. Att döma personer som friats av rättsväsendet är alltid tveksamt, men inte ovanligt. NFL behöver ett mycket tydligare regelverk, men de hycklande lynchmobbarna på Twitter kommer man knappast åt.