Skrällarna duggade tätt den här veckan. Vad sägs om segrar för Skins, Bengals, Fins för att nämna de värsta skrällarna. Det var inte många som såg segrar för Texans, Broncos, Steelers och Titans, men dessa fanns iallafall på kartan. Det är självklart glädjande för oss också att folk nu börjar få upp ögonen för att Nick Foles är just Nick Foles. Mannen är en katastrof och har alltid varit en katastrof. Han kan vara den sämste QB vi sett live och visst blir man tryggare när vissa saker i världen är konstanta. Det för oss in till en annan käpphäst vi haft det tveksamma nöjet att se live – ofta! Vi pratar förstås om Kurt Cousins – Brian Hoyers backup i Michigan State blev ordinarie mellan 2009 och 2011 och var känd för sin förmåga att kasta INTerceptions.

Den förmågan hade han med sig till Redskins och framgångarna han hade, vilket gav honom ett överbetalt monsterkontrakt, berodde på att han slutade kasta långt och fel och istället skickade iväg mängder av korta passningar. Det ger en hög completion procent förstås och många yards också. Han har förvisso börjat kasta lite längre på slutet – vilket är en bra idé om man har vapen såsom han har i Vikings. Han får två tiondelar längre tid i pocket i år jämfört med förra året vilket är en delförklaring. Den blyge Cousins är 0-7 i Monday Night Football och vi tror att han är 0-8 efter kvällens match.

Russell Wilson är en formidabel motståndare. Han kastar längre och bättre än Cousins och framförallt är han ett hot även på marken. Kollapsar pocket kan han scrambla för många yards.

Lagstats

Vikings är bra framåt och bra bakåt. Det är en skevhet i hur bra man är på att ge upp yards och poäng. Styrkan framåt ligger i markspelet, man är bra i luften utan att vara topp 10. Defensivt ger man inte upp mycket och man är bäst vad gäller TD på marken vad gäller försvaret. Här ligger Seahawks svaghet. Man ger upp många TD på marken vilket förstås öppnar upp det hela rejält för Dalvin Cook. I Redzone är Vikings bättre än Seahawks både när man har bollen och när man försvarar. Det här förklarar att algoritmerna och oddsen är så jämna. Tittar man på matcherna lagen spelat ser det annorlunda ut. Vikings är mer sloppy och fram och tillbaka medan Seahawks mer ser ut som en maskin. Ögonen säger fördel Seahawks, men statsen säger faktiskt fördel Vikings.

SOS

Strenght Of Schedule är inte snällt mot Vikings. Man har slagit usla lag som Falcons, Raiders, Giants, Eagles, Skins, Lions, Broncos och Cowboys. Inga lag som radar upp segrar direkt. När man mött Packers och Chiefs har man torskat och vem vet hur man lyckades förlora mot Bears. Seahawks har kvalitetssegrar mot Niners och Bucks och förlusterna kom mot Saints och Ravens. Klar fördel Seahawks.

Spelvärde

Att Vikings springer iväg med matchen finns inte på kartan. Däremot lär man springa mycket mot ett Seahawks som har problem att försvara mot springspelet. Det gör att varje drive för Vikings tar lite längre tid och det leder till färre yards för Cousins och fler för Cook. Underspelet kommer in och vi väljer att spela en teaser. Vi spelar 110 dollar för att vinna 100 på Seahawks plus 2,5 Under 55,5 poäng. Vad gäller övriga spel gillar vi Dalvin Cook över 17 Rushes för 110 dollar att vinna 100.