Nattskiftet – Steelers @ Bengals – Fixar orutinerade McCarron första segern på 25 år?

Riktigt derby blir det på lördagskvällen mellan AFC North lagen Pittsburgh och Cincinnati. Steelers fansen åker de sedvanliga 45 milen västerut till Cincinatti och tar sig an laget som inte har lyckats vinna en slutspelsmatch på 25 år. Sju raka försök har gått åt fanders för Bengals.

Steelers

Bengals

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati – Starttid 02:15

QB Timothy Dalton kommer dock inte få sitt femte raka försök på lika många år, utan chansen går i år istället till AJ McCarron då Dalton fortfarande är borta på grund av skada. Orutinerade AJ McCarron gör bara sin femte start och kommer verkligen få en match up i Big Ben Roethlisberger. Medan Big Ben flyttar laget 328 yards per match flyttar McCarron bara laget 122 yards och det är självklart att den unge McCarron får försiktiga spel av sin offensive coordinator. Det passar Steelers bra, för är det något man är dålig på är det att skydda sig mot passningsspelet, särskilt på 1st down. Steelers blir egentligen bara bra försvarsmässigt i Red Zone, medan Bengals har ett bra försvar överlag, även om man är särskilt bra på marken vilket man inte kommer ha nytta av mot skjutglada Steelers. De har en riktigt bra trio receivers med Brown, Bryant och Wheaton, som ger Big Ben stora möjligheter till variation i spelet.

 

Big Ben är faktiskt favorit här på bortaplan och i serien så segrade Bengals på hemmaplan med 16-10 medan Steelers segrade hemma med 33-20 den 13.e december, då McCarron gjorde sin första match som startande quarterback. I båda matcherna har Bengals hållit Big Ben rejält under 300 yards så man ska inte låta sig luras att det här blir en lätt match för Steelers. Ändå har vi mycket svårt att se McCarron slå Big Ben.