NFL 2019 – så går det

Det är tidig augusti och NFL står för dörren. Vi har sett training camps starta och vi har fått de första skadorna. För någon vecka sedan kom även i Sverige aktiva bookmakers ut med odds på säsongspel och det märks att det börjar hetta till i bevakningen.

Vi på USSportsnerd har grottat ner oss i lagen och jämför våra predictions med vad ”Vegas” tror. Här kommer de första 16 lagen, siffran efter namnet är linjen för antalet segrar under ordinarie säsong.

Arizona Cardinals 6
Cardinals har äntligen gjort sig av med Carson Palmer som helt enkelt var för gammal,trött och småskadad på slutet. I fjol gick man 8-8 och var trea i NFC West. Steve Wilks har tagit över som coach efter den i våra ögon helt värdelösa Bruce Arians vars inkompetens blottades rejält i Hard Knocks för några år sedan. Wilks bakgrund som DC med fokus på Defensive Backs kan behövas om laget inte skall bli utklassade av Rams. Wilks har varit tydlig med att det blir fokus på markspelet och så länge som David Johnson håller sig på benen kan det fungera. Att Sam Bradford har en hög högstanivå som QB vet vi, det här kan bli riktigt bra, men vi vet också att han är skadebenägen och sannolikheten att han håller i fler än åtta veckor håller vi som låg. Intressante superrookien Josh Rosen kommer säkert få chansen under säsongen att kasta några passar till evigt unge Larry Fitzgerald. Säsongen handlar om försvaret kan vara lika bra som i fjol trots några förluster på spelarsidan. Man var sexa i antalet yards (försvar) ifjol, men elva i antalet poäng. Stjärnorna i defensiven är kvar. Patrick Peterson är något så sällsynt som en hållbar corner, dessutom näst bäst i hela NFL bakom Jalen Ramsey. Chandler Jones är typ den bästa edge rushern i ligan och är väldigt mångsidig. Framåt kommer man vara bättre, men Johnson och Bradford måste hålla ett tag.

Spåkulan: Man börjar enkelt mot ett Redskins som aldrig vunnit säsongens första match under Gruden. Det blir torsk mot Rams, men sedan har man Bears och Seahawks hemma och kan mycket väl vara 3-1 efter fyra matcher. Två oktobermatcher mot Niners kommer definiera säsongen. Vi tror att det blir 8-8 i matcher för Cardinals, men nedsidan är betydligt större än uppsidan. Som bäst blir det 9-7, men som sämst blir det 4-12 då framförallt andra halvan ser svår ut och sannolikheten att man blivit av med sina bästa offensiva spelare till skadebänken är stor.

Atlanta Falcons 9
Falcons hjälte heter Matt Ryan och är en av dessa QBs som alltid spelar. Han har inte missat en start på åtta säsonger och bara det gör honom Hall of Fame värdig. Han var klart sämre i fjol än 2016 och om statsen fortsätter nedåt kan Falcons vara ett av de lag som överraskar negativt. Julio Jones gjorde typ inga touchdowns i fjol och är en spelare man bör sky som pesten i fantasy. Bakåt har man Pro Bowl Centern Alex Mack och underskattade Grady Jarret i sin D-line samt Deion Jones som Linebacker. Safetyn Keanu Neal var ett suveränt draftpick trots att laget fick en del skit för valet när man gjorde det. Han är ung och kan utvecklas till en av de bästa i år. Laget har en bra QB, okej Running Backs, bra recievers (fast vi tvivlar på Julio), bra O-line och ett solitt D.

Spåkulan: I fjol hade man ett antal one-score förluster hemma och framförallt var det offensiven som inte gick bra. Man förlorade inte en match när man scorade över 30. Det kommer bli en tuff start med Eagles borta och som match fem har man Steelers borta. Vinner man tre hemmamatcher däremellan? Panthers, Saints och Bengals står på programmet och vi räknar med att laget är 2-3 efter 5 matcher. I bästa fall slutar man 11-5, men vår prediction är 9-7 och nedsidan ligger kring 8-8 då schemat är lätt.

Baltimore Ravens 8
Ravens är vårt andra hemmalag och vi har sett många predictions som sätter Ravens på 9 segrar. Vi som aldrig missar en Ravens-match kan inte förstå det. Flacco är slut som artist, det finns det ingen tvekan om. Vi tror knappast att han gör över 200 yards i fler än hälften av matcherna. Lagets bäste spelare heter Justin Tucker och är kicker, vilket säger rätt mycket. Hans bidrag skall absolut inte underskattas, han kickar gärna ett FG från över 50 och i år tror vi John Harbaugh kommer använda honom än mer. Visst är försvaret bra, men nu har man en ny DC och det är inte en förbättring. Offensivt ställer man sitt hopp kring Willie Snead och Michael Crabtree. Vi säger lycka till, men misstänker att man kommer vara en lika stor besvikelse i år som stadens hjältar på Camden Yards. Offensiven kommer komma på marken, mycket tack vare Yandas blockningar. Suggs kommer vara lika populär som vanligt, men vi väntar oss ingen produktion och spår att han får under 10 sacks i år.

Spåkulan: Man har ett extremt enkelt schema till att börja med. Buffalo och Broncos hemma samt Bengals borta. Steelers, Browns och Titans följer och här hoppas förstås fansen att man går 5-1. Vi säger 2-4 och tror inte att man sveper vare sig Bengals eller Browns. Vi säger 6-10 totalt och som bäst säger vi 9-7 med väldigt låg sannolikhet för just det. I sämsta fall blir det 4-12, men riktigt så illa ska det inte gå, laget är bra på game management och kan sakta ner motståndarna på ett bra sätt. Vi blir inte förvånade om Flacco bänkas efter sex matcher och hoppas att RG 3 (han lär inte ens vara med i truppen) får chansen i en match innan man inser att Lamar Jackson är framtiden.

Buffalo Bills 6
Bills har kvar sin RB LeSean McCoy som var grym ifjol med 1586 yards from scrimmage. Han blir bara bättre och bättre som reciever och vi tror inte vi sett botten i 30-åringen. Defensivt förlitar man sig på Micah Hyde som strong safety och han är bra på riktigt. QB-positionen är den stora svagheten. McCarron är knappast någon hjälte och vem tror egentligen på Nathan Peterman? Man draftade Josh Allen, men sist vi kollade var alla eniga om att han var längst bort från en NFL start av alla hypade QBs i draften. Kelvin Benjamin gillar vi, men vad får han att jobba med?

Spåkulan: Bills var bättre än väntat i fjol, men i år känns det rörigare än någonsin framåt. Bakåt har vi förtroende för laget, och då blir det ett gäng segrar, särskilt hemma i minusgrader sent på säsongen. Schemat är inte nådigt i början, det gäller att göra bra emot sig mot Ravens för att inte börja 0-4. Titans, Texans och Colts blir inga skrattmatcher. Säsongen kommer till stor del att handla om Dolphins styrka. I bästa fall går det här laget 8-8 och i sämsta fall går man 4-12. Vi har laget på 6-10 och blir förvånade om laget går utanför vårt intervall.

Carolina Panthers 8.5
Panthers är starka hemma, men har en jobbig division med Saints och Falcons som rivaler samt ett kämpande Bucs. Cam Newton är upp och ner, men alltid en publikfavorit. Newton har passat dåligt de senaste två åren, men vi tror att han mycket väl kan närma sig sitt normala jag i år vad gäller passen. McCaffrey gjorde allt för lite på marken, men var lyckad som reciever, hur används han i år? Utan Stewart är det oklart hur man tar sig fram på marken, men det lär inte gå sämre än i fjol. Trai Turner ger lagets O-line ett ansikte och blir säkert Pro Bowler igen. Greg Olsen fick ett bra kontrakt, men hur mkt kvar finns det i Panthers populäre tight-end? Försvaret hade problem i luften i fjol och det är inte lätt mot Falcons och Saints. Luke Keuchly är top 5 bland Linebackers och kan studsa tillbaka efter ett mellanår i fjol.

Spåkulan: Det blir inte lätt mot Saints i år, men visst kan man ta Falcons hemma. Vi kan se att man går 10-6 som bäst, men håller 8-8 som mer troligt. Med tanke på schemat blir det knappast värre än 7-9. Går man sämre än så ryker alla.

Chicago Bears 6.5
Bears gick tydligen 5-11 i fjol, vi kom ihåg laget som typ 3-13. Trubisky fick en hel del lovord för sin insats i fjol, men vi tror det tar ett tag att få honom att ta mer risker. Schemat är inte lätt och skrapar man ihop mer än en seger innan sin tidiga bye week blir vi förvånade. Om Allen Robinson spelar något kan det hända saker i offensiven, men vi räknar med att man gör sina yards på marken. Har man Jordan Howard behöver man inte mycket annat och med en frisk guard i Kyle Long kan allt hända. Försvaret känns stabilt och det är sällan laget släpper till över 30 poäng. Akiem Hicks var ett riktigt fynd som run stopper och nådde över 8 sacks ifjol.

Spåkulan: Vi tror laget går 5-11 med 7-9 som bäst möjligt och 4-12 som sämst.

Cincinnatti Bengals 6.5
Bengals är ett lag vi inte gillar. Man spelar vårdslöst och har den dåliga smaken att spela några riktigt sjuka lirare som Vontaze Burfict som uppenbarligen spelar med hjärnskador och borde tillbringa tid på sjukhus istället för på planen. Mycket av skulden hamnar hos Marvin Lewis. De sista två matcherna 2017 gav lite hopp om laget och Andy Dalton kan inte gärna ha ett sämre år i år. Man har stärkt upp sin O-line i hopp om att ge Dalton och laget mer tid med bollen. Eftersom alla vet att man bara kan kasta till AJ Green är det lätt att försvara sig mot Bengals och det är viktigt för laget att man får igång John Ross som man hoppas mycket på. Mixon lär få att göra i år och det lär bli fler än en match över 100 yards för den lovande Running Backen.

Spåkulan: Browns och Ravens är lätta divisionsmotståndare. Colts, Dolphins, Bucs och Broncos är inte omöjliga. Panthers, Falcons och Chargers blir det inga W mot. I bästa fall går man 7-9. I sämsta fall torskar man mot Browns och går 4-12. Vi tror på 6-10, men risken ligger på nedsidan.

Cleveland Browns 5.5
I fjol gjorde man det omöjliga och gick 0-16. Detta trots ett lovande lag. Nu är det dags för Hue Jacksons mannar att börja leverera, men har haft bra med picks i några år nu. Man tog Baker Mayfield etta vilket vi misstänker kan vara den sämsta reachen någonsin på draftdagen. Ingen annan ville ha Baker tidigt, men Browns ville ha en ny Johnny Football figur som älskar rampljuset och sig själv mer än något annat. Den lille Mayfield lär snart prövas i hetluften då Tyrod Taylor knappast kommer vara den difference maker som Browns behöver. Tar vi bort Mayfield så gillar vi annars laget. Dee Gordon har sina problem, men talangen finns där. Duke Johnson och Carlos Hyde gör att man inte kan begära mycket mer av springspelet och vi var imponerade av Chubb i College. Jarvis Landry tar hand om mottagningarna och Darren Fells är en grym blocking Tight End. O-line tappar Joe Thomas vilket är ett avbräck som oroar. Försvaret är starkt. Myles Garrett är en av de bästa om han står upp och lagets Linebackers är lite underskattade. Peppers är en av våra favoriter och som så många andra hoppas vi att Browns skall bryta sig ur sin uselhet.

Spåkulan: I bästa fall gör TT sitt jobb och gör laget competetive i alla matcher. I värsta fall fallerar han och Baker kastas in för tidigt. Baker brukar fly sin pocket direkt efter snap vilket inte funkar i NFL och vi är djupt skeptiska i ett dåligt scenario. Man börjar med två garanterade förluster innan man stöter på rivalen Jets (rivalen om att vara sämsta franchise) I ett absolut bästa scenario vinner man över Ravens och Bengals och når 6-10. Vi tror på 5-11, men kan lätt se att man går 3-13 och att Jackson inte är HC nästa år.

Dallas Cowboys 8.5
America’s team är ofta överskattat och vi ser att man kan vara det även i år. Dak Prescott känner pressen att leverera och det kan bli än fler turnovers den här säsongen. Zeke är en superstjärna, men risken är förstås att han blir hårt tagen tidigt på säsongen. Han har dock inte missat en enda snap pga skada hittills. Man har usla recievers och att deras O-line inte är så bra som vi är vana vid såg vi ifjol. Man kan dock inte klaga på Tyron Smith som är ett under av snabbhet och smidighet givet hans storlek. Kan han vara lika bra i år är mycket vunnet. Deras D är intakt, men överskattat. Där kan vi ha fel, mot slutet av 2017 (fem sista matcherna) släppte man bara 12 poäng bakåt i snitt. Första delen av säsongen släppte man in allt i Redzone.

Spåkulan: NFC East är en jämn och bra division och både Skins och Giants tror att de är bättre i år. bortamatcher mot Panthers, Seahawks, Texans, Falcons och Colts kan ge en eller två segrar som bäst, men kom ihåg att man var 6-2 borta ifjol. Vår estimat är att Cowboys går 7-9 med en väldigt stor spread mellan bäst möjliga och sämst möjliga. Funkar Zeke/Elliott perfekt och försvaret klickar kan man gå 10-6. Om Prescott fortsätter nedåt kan det bli katastrofala 4-12 och då har vi sett det sista av Jason Garrett samtidigt som man draftar en ny QB.

Denver Broncos 7
Broncos vet hur man bygger ett lag med starkt försvar och pjäser kring en QB som inte behöver vara legendariskt bra statsmässigt. 2017 gav man upp 140 poäng efter turnovers och både Siemian och Osweiler bidrog till katastrofen. Att plocka in Case Keenum är knappast lösningen och eftersom minnet i NFL är kort lär John Elways hjältegloria snart åka på sned. Det lär dock inte bero på turnovers från Keenum som sällan kastar in i någon som helst coverage. Elway sägs envisas med att Paxton Lynch inte är en flopp. Den som lever får se, men här bettar vi mot Elway. Vi tror att lagets markspel kommer vara markant sämre i år om inte Royce Freeman visar saker han inte visade på College.

Spåkulan: I en dålig division kan det förstås alltid gå bra. Om Mahomes misslyckas i Chiefs får man mycket gratis. Normalt förlorar man två mot Chargers och två mot Raiders eller Chiefs. Vi räknar med 1 seger i divisionen och schemat i övrigt är väldigt snällt med Ravens, Jets, Bengals, Browns, Cardinals på programmet. I bästa fall tar man 7 segrar, men i sämsta fall tar man bara 4 och vi sätter laget på 5-11 pga att vi inte tror på Keenum och inte ser något markspel att tala om. Det blir riktigt low scoring på Broncos i år.

Detroit Lions 7.5
Stafford är en av de mest underskattade Quarterbacksen i NFL. Han är kapabel att springa själv, men gör det sällan, men hotet finns där och han tvekar aldrig att kliva upp i sin pocket. Jones och Tate gjorde båda över 1000 yards ifjol och lagets recievers är underskattade. Matt Patricia blir förstås spännande att se som HC och förutom recievers har han fått LeGarrette Blount att jobba med. Kerryon Johnson från Auburn tror vi en del på och hur bra kommer inte returnern Jamal Agnew vara i år. Försvaret är alltid bra i Lions och det finns inget som tyder på motsatsen i år. Ansah, någon?

Spåkula: Det är inga problem att hitta ett scenario där det går väldigt bra för Lions. Packers och Vikings blir förstås svåra, men Bears kanske man kan ta två gånger. Vi sätter laget på 9-7, men erkänner att det nog är max och att man kan gå 7-9 som sämst, allt annat förvånar.

Green Bay Packers 10
Packers får tillbaka Rodgers och därmed ligans kanske mest dominante QB. Med Rodgers på planen kan man göra TD från alla positioner på planen och laget skall fruktas i år. Man draftade defensivt och hoppas på att O-line kommer vara mindre skadat i år. När Rodgers spelar behöver man inget markspel och det var en klar nackdel när Hundley fick spela ifjol. Hundley själv sprang bra, men i övrigt var det bara dåligt och halvskadat. Ingen förbättring på den fronten. Jimmy Graham lär göra många yards för Rodgers och Davante Adams likaså. Försvaret är grymt och man har adderat Wilkerson vilket gör D-Line till en av de bästa. Linebackers är ingen trång sektor och Ha Ha Clinton Dix en bra Safety. Man draftade två Corners med gott rykte, Jaire Alexander och Josh Jackson och förhoppningsvis funkar det.

Spåkulan: Vi tror att man går 11-5, i bästa fall 12-4 och i sämsta fall 8-8. För att det sämsta skall inträffa så måste Rodgers bli halvskadad.

Houston Texans 9
Texans spelade lysande i fjol med Deshaun Watson vid rodret. Utan skador på Watson och med en frisk JJ Watt så ser det riktigt bra ut för Texans. Watson kan passa, springa och framförallt kan han styra upp halvkraschade spel själv trots sin unga ålder. På marken har laget både Lamar Miller och D’Onta Foreman vilket räcker en bit. DeAndre Hopkins gör säkert över 1300 yards i år igen, men vi är inte lika begeistrade som de flesta andra experter. Bara närvaron av Hopkins ger dock laget en bredd som är få förunnat. AFC South ser spännande ut i år, med både ett Jaguars som är redo för stordåd, ett förbättrat Texans samt Colts med Andrew Luck. Vi tror att det blir Titans som får lida, men vi tycker ända att även de har det rätt bra i år. Försvaret domineras förstås av JJ Watt, men även en spelare som Jadeveon Clowney gör stor skillnad som edge rusher och hade 9.5 sacks och 14 tackles for a loss i fjol. Clowney är många O-lines mardröm

Spåkulan: Vi tror att man går 10-6, men det är också där någonstans som taket ligger. Det blir svårt mot Jags x 2 och man vinner knappast mot Pats och Eagles borta. Med megamaxflyt blir det 11-5, men mer troligt ligger risken på nedsidan. Tappar man Watson tidigt och om JJ Watt inte är densamme så kan hela laget falla ihop, men med en hel Watson går man aldrig under 8-8.

Indianapolis Colts 6.5
Spelar Luck så har man en stjärna som QB och det lär lyfta hela laget.Det finns inte mycket postivt att säga om truppen i övrigt, men är man som Colts så är det bra att man har en grym punter i Rigoberto Sanchez. Jacoby Brissett var inte genomusel hela tiden i fjol, men väldigt ojämn. Marlon Mack lär inte fylla Frank Gore skor som Running Back och det här är en svaghet för laget som måste passa och då främst till TY Hilton eller nyförväret Eric Ebron (TE). Lagets O-line är en svaghet och försvaret heller inte mycket att hänga i julgranen. Vinitieri satte fem av sex field goals från över 50 i fjol och lär få jobba hårdare i år. Jokern i leken är lagets fem draft picks i första och andra rundan, finns det några stjärnor där kan det bli bättre än väntat.

Spåkulan: Vi ser laget gå 5-11, med potential att nå 6-10 om Luck levererar och sämre än 4-12 bör det heller inte bli.

Jacksonville Jaguars 9
Hallå säger vi till Jaguars, välkomna in i spelet. Vi har trott på Jags två år på raken nu, och i fjol vi såg vilken potential det finns i laget. Man har ett försvar som inte bara stoppar motståndarna, man gör poäng också och lagets enda svaghet är egentligen den så viktiga QB-positionen där Blake Bortles är för dålig helt enkelt. Cody Kessler är backup och knappast heller en championship contender. Det är dock dessa grabbar. Leonard Fournett är en lysande RB med framtiden för sig. Andrew Norwell är en av de bäst betalda i O-Line och han är värd det. Försvaret är ändå nyckeln till lagets framgång, Calais Campbell är en underskattad edge rusher av storlek jätte. Lycka till att blocka honom. Cornerbacken Jalen Ramsey var lysande i fjol, sin andra säsong. Han är så snabb att han tar ner alla wideouts i NFL. 63 tackles, 17 passes defended och 4 picks var statsen! Det här är en Pro Bowler i många år framöver. Som om inte det skulle vara nog har man även AJ Bouye som man plockade in som Free Agent.

Spåkulan: Lagets ungdomar har alla förutsättningar att utvecklas vidare i år. Fournette blir jättespännande och kan Bortles verkligen kasta bort den här säsongen? Man släppte till under 10 poäng i sju matcher i år och det kan man bättra på i år. Vi tror laget går 13-3, men blir inte förvånade om man är 14-2 när krutröken lagt sig. Att man är sämre än 10-6 finns inte på kartan.

Kansas City Chiefs 8
Chiefs har ett bra lag, med kända stjärnor som RB Kareem Hunt och TE Travis Kelce i offensiven. Mitchell Schwartz som Offensive Tackle skapar mycket och Eric Berry är en riktigt bra Safety som väntas tillbaka efter skada. Harrison Butker, eller the ButtKicker.com, har en egen fanclub och kommer vara värdefull i år igen. Viktigast för laget är dock att man gått all-in på Patrick Mahomes som QB och skrotade Alex Smith som skeppades till Redskins. Chiefs känns väldigt svårbedömda på Mahomes, men Hunt finns ju där iallafall och både Travis Kelce och Tyreek Hill gjorde över 1000 yards i luften och är inte svårfunna för Mahomes.

Spåkulan: Chiefs är väldigt svårbedömda med Mahomes som QB. I bästa fall funkar det och man går 10-6. I sämsta fall funkar Mahomes inte och motståndarna fattar hur man stoppar Hunt. Då blir det 6-10. Vi tror på ett mellanting i år och säger 8-8.