NFL-söndag Vecka 1.

Säsongen startade på bästa sätt för oss och vi var helt rätt ute på Packers at Bears. Matchen var väldigt viktig som påminnelse om betydelsen av en bra QB. Visst kan man alltid prata om bra försvar, vikten att inte dra onödiga penalties och så vidare, men de sakerna bleknar om man inte har en QB som håller måttet.

Vi har tittat på söndagens matcher och delar med oss av våra tankar.

Ospelbara matcher

Klockan 1 startar vi med Falcons at Vikings. Falcons har en bra QB i Matt Ryan. Vikings har en so and so QB i Kurt Cousins. Falcons hade ett par tighta förluster ifjol och känns bättre i år. Med Julio Jones under kontrakt lyckas man med många spel modell större. Falcons känns svårbedömda och vi undviker den här matchen spelmässigt trots att Falcons +3.5 lockar.

Vad gäller andra ospelbara matcher vill vi framhäva Ravens at Dolphins. Ett Dolphins i rebuild förlorar förstås de flesta matcherna. Ravens har dock tappat många spelare och ser svaga ut försvarsmässigt, iallafall innan de som istället får chansen har visat upp sig. Med en helt endimisionell QB är man lättlästa. Linan har gått från minus fyra till minus sju och då är det bara att stå över. Rams at Panthers är en annan match att undvika. Linan är väldigt spridd mellan böckerna vilket förstås ger lite värde. Vi har hört mycket gott om Panthers inför matchen och man har den bättre QBn. Rams är dock bra på riktigt och skulle vi tvingas välja hittar vi Rams +2.5. Att kludda på Lions at Cardinals gör bara den sinnessvage. Cards skall väl ta en seger eller två i år och då ligger just den här inte långt borta.

Vi tar ställning för Jets

Matcher av intresse saknas dock inte. Bills at Jets är med största sannolikhet ett rejält bottennapp. Bills lär knappast ge upp på förhand, man möter ju ett av historiens sämsta lag som man vet att man kan slå. Jets har dock stärkt upp truppen rejält och är våra favoriter att segra. Båda lagen har spännande QBs. Sam Darnold har en lovande arm och ett rykte om sig att kasta långt. Det är fel. Josh Allen i Bills kastar över 20 procent av sina kast långt (target över 20 yards) medan Darnold ”bara” gör det 14 procent. Vi är inte imponerade av Adam Gase som coach och tror att Jets-fansen kommer bli besvikna trots sina hypade satsningar. Visst kommer både Le’Veon Bell och C.J Mosely bidra, men hur bra är laget som helhet? Bills har ett överlägset D jämfört med Jets. En liten svaghet är att man ibland ger upp många stora spel på marken. En öppning för Bell blir kostsam. Offensivt är Bills ett frågetecken och nästan hela O-line är utbytt. Matchen öppnade Jets -3.5/38.5 men har flyttats till -2.5/41. Det här tror vi Jets vinner med ett Field Goal och bli inte förvånade om det blir 17-14. Vi spelar 110 dollar på Jets -2.5 och 110 dollar på Under 41. Båda spelen för att vinna 100 dollar.

Dagens kross

Dagen kross kommer i Philly där vi får se Redskins at Eagles. Med en frisk Carson Wentz ser vi framför oss minst två TD passar till DeSean Jackson, gängmedlemmen som inte är förtjust i Redskins och aldrig ville lämna Eagles, men tvingades till det av katastrofcoachen Chip Kelly. Redskins är extremt skadedrabbat och Trent Williams spelar inte vilket kommer göra jobbet väldigt svårt för Case Keenum. Keenum kastar alltid en Interception. Ifjol segrade Eagles med 24 respektive 15 poäng. Linan har driftat till minus 10 och totalen är nere i 44. Totalen beror helt på om Skins gör några poäng överhuvudtaget. Med en bra kicker blir det några Field Goals och vi tror på något runt 28-9. Totalen känns dock osäker, den som kan spela en teaser gör det. Vi spelar 110 dollar på Eagles minus 10 för att vinna 100 dollar.

Andra kandidater till Dagens Kross är Colts at Chargers. Hur ska Jacoby Brissett kunna ersätta Andrew Luck? Å andra sidan är Melvin Gordon borta för Chargers så krossen kanske uteblir. Giants at Cowboys är en annan kandidat. Cowboys har en stark trupp och Giants ser genomusla ut. Eller? I preseason var man grymma framåt och kan man ta med sig den formen in i den här matchen blir det jämnare än man tror. Bengals at Seahawks förväntas också bli en kross. Vi är rädda att det här blir en mycket tråkig tillställning och litar inte på att Seahawks kan och får spela ut.

Dagens snackis

Dagens, för att inte säga årets snackis är förstås att Antonio Brown hamnade i Patriots till slut. Han kommer inte spela den här veckan och vi tror att Steelers at Patriots inte blir den förväntade storsegern som ligger i oddsen. Matchen är ovissare än många tror. Pats ser inte jättestarka ut och Steelers älskar att man ”vann” sagan om Brown.

Dagens snackis vad gäller matcher är Titans at Browns. Browns har varit snacklaget över andra hela pre season och vi har själva ändrat oss vad gäller Baker Mayfield. Browns är lovande och segersugna och vi tror att man krossar ett rätt trött Titans i säsongspremiären. Med lite mer hybris för Browns kommer förlusterna, men nu ligger fokus på att mata den svältfödda hemmapubliken med en seger. Vi spelar 110 dollar på Browns minus 5 för att vinna 100 från Westgates Superbook.