NFL-Söndagsmatcherna i korthet – Poängsnålt, Falcons nollade, Skada på Dalton

Det var underspelens dag under söndagen 11 matcher gick under och endast 3 över. Värsta över matchen kom i Jacksonville där Jaguars var knappa favoriter att vinna över Colts. Det blev dock hela 51-16 och Colts ser fortsatt väldigt skakiga ut samtidigt som det fanns mycket positivt för Jaguars att ta med sig från den här matchen.

Så här sent på säsongen ska man sålla bort några slutsspelskandidater och Chicago, Buffalo, Tampa, Dallas och Atlanta spelade alla bort sina chanser. Atlanta gick helt poänglösa från mötet mot obesegrade Carolina, Panthers slog Falcons med hela 38-0! Det kommer bli en MVP för Cam Newton.

Jets spelade bra mot Tampa där den roligaste händelsen var när Mariota fångade en passning för en 41 yards lång TD. Fångade alltså! Jets ser heta ut i Wild Card striden och har chanslösa Cowboys och Bills kvar att möta. Då man lär förlora mot Patriots är det troligt att Jets stannar på 10-6 vilket borde räcka i AFC. Konkurrentera är väl främst Kansas City, som fortsatte sin segersvit, och Steelers. Steelers tog hem en väldigt viktig match mot Cincinatti Bengals. Bengals var favoriter, men förlorade och fick samtidigt Dalton borta med en skadad tumme. AJ McCarron draftad 2014 från Alabama college, kom in istället för Dalton och kastade helt okej yard-mässigt och hade sina två första touchdowns i karriären. Det blev dock även två interceptions. Steelers jagar Bengals, men lär få nöja sig med att kämpa om ett Wild Card. McCarron kommer att få fler chanser. Det verkar som Dalton är borta resten av säsongen.

Seattle Seahawks fortsätter att imponera och har vaknat till liv i vanlig ordning lagom till slutspel. De börjar se riktigt farliga ut. Man vann väldigt enkelt med 35-6 mot Balitmore Ravens. Quarterback Russell Wilson har nu 16 touchdowns på de senaste 4 matcherna inga interceptions och 76% gjorda passningar. Riktigt bra statistik. Smolken i glädjebägaren var att Thomas Rawls rookie running backen som har fått spela mycket bröt foten.  Rawls har varit en bra ersättare till Marshawn Lynch. Lynch har börjat rehabträna men det är fortfarande oklart när han kan komma tillbaka.

Dagens stora överraskning var att Denver Broncos förlorade hemma mot Oakland Raiders. Khalil Mack i Raiders hade 5 sacks, varav en för en safety, men offensivt hade Raiders inte mycket utan man räddades av misstag från Broncos. Raiders tar hem matchen med 15-12.

Vi trodde på att Green Bay Packers skulle täcka sina -6 mot Dallas Cowboys och det gjorde man tämligen säkert. Det blev 28-7 och Cowboys Matt Cassell var i vanlig ordning helt bedrövlig.

Redskins då. Jodå de ligger kvar som etta i NFC East efter vinst borta med 23-20 mot Chicago Bears. Man vann mycket tack vare ett missat field goal av Chicago. Redskins har nu sex vinster och sju förluster  samma som Philadelphia Eagles som vann en tätmatch mot Buffalo Bills och även New York Giants har chans att komma upp på lika många vinster när de ikväll möter Miami. Låt oss komma tillbaka till NFC East som tävlar med AFC South om att vara de sämsta och jämnaste divisionerna.