NFL Söndagsuppföljning – Hail To The Redskins

Tomtarna på bloggen som har ett särskilt gott öga till huvudstadens lag har verkligen fått njuta den här helgen. Redskins kross av Giants var verkligen underbar och vem kunde tro att Cousins aka Captain Kirk hade en sådan arm han visade upp vid några riktigt långa kast! Visst, det blev lite spännande på slutet, efter återigen en fantastisk catch av Odell Beckham Jr. Det måste vara omgångens play. Se video nedan. Skins hade dock den här matchen från början mycket tack vare en aggressiv Ryan Kerrigan som sackade Eli Manning två gånger.  Manning blev sackad totalt tre gånger i matchen medan Cousins klarade sig matchen igenom utan att hamna på marken. Manning lyckades med 26 av 51 passningar vilket ska jämföras med Cousins 20 av 29!

Med en säker ledning lät Redskins Morris springa med bollen 23 gånger vilket gav 78 yards, ett snitt per carry på 3,4 yards, vilket inte är en jätteimponerande siffra.  DeSean Jackson fångade bara bollen två gånger för 78 yards och en TD, en helt klart underutnyttjad resurs. Det stod tidigt klart att vårt råd att spela under 48 poäng var hemma och det är bara att gratulera er som följde rådet. Med segern gick Redskins upp i ledning i sin division då man passerade Giants. Att Washington Capitals gick förbi New York Rangers (hockey) i serien gjorde den här helgen till särskilt bra för huvudstaden i sin rivalitet mot den stora staden i norr.

 

I övrigt var det inte mycket att förvånas över. Kansas City Chiefs fortsätter visa att man inte är ett så uselt lag som det syntes i början av säsongen. 30-22 slog man Buffalo Bills med.

 

Houston Texans fortsätter att spela riktigt bra försvarsspel. Tog en tidig ledning och vann till slut med 24-6 mot New Orleans Saints. Värt att notera är att man enbart släppte till två field goals. Försvarets stjärna och lagets ledare är J.J. Watts. Man har nu fyra raka segrar och har på de fyra matcherna enbart släppt till 39 poäng. Mindre än 10 poäng per match. Det är väldigt imponerande för ett lag som var 2-5 efter sju matcher, men är nu 6-5 efter 11 matcher.  

 

Jets slog ett svagt Miami Dolphins med 38-20 och Ryan Fitzpatrick med nytrimmat skägg fick till 4 passing touchdowns. Miami Dolphins som hade en positiv reaktion och vann två matcher på raken  i samband med att man bytte tränare tidigare på säsongen efter en förlust mot just Jets i London. Sedan dess har man bara en vinst på sina fem senaste matcher.

 

Det blev hela 39-30 mellan Steelers och Seahawks (Pittsburgh och Seattle) och Big Ben Roethlisberger kastade för hela 456 yards. Russel Wilson i Seahawks klarade 345 yards men 5 TD på det vilket avgjorde det hela. Doug Baldwin tog emot 3 TD och hade 145 yards på 6 försök.

 

Gammal slog ung. 40-åriga quarterbacken Matt Hasselbeck för Indianapolis Colts mötte sin 21 årige motsvarighet Jameis Winston för Tampa Bay Buccaneers. Hasselbeck som gör det riktigt bra som ersättare för Andrew Luck i Indianapolis Colts och är nu 4-0 den här säsongen. Segern mot Tampa Bay Buccaneers berodde på ett klart säkrare spel från Hasselbeck jämfört med Buccaneers Winston och Vinatieri kunde som kicker skicka in fyra field goals vilket var en stor del av 25-12 segern.