NFL startar igen

Äntligen är fotbollssäsongen här igen. Vi har självklart sett så många Collegematcher vi orkat med och kan börja med att säga att Clemson är det enda lag som imponerat på oss.

Vad gäller NFL har försäsongen mest handlat om massa hold outs och kontraktsbråk. Meningslösa matcher har gjort att man känner sig mindre tänd än på länge. Lite har väl luften gått ur en efter alla drafter man varit med i. Nu står vi ändå där med premiären framför oss. Packers möter Bears och bara det får det att vattnas i munnen. Det är ett härligt rivalry och även om lagen bara borde mötas i ett ymnigt snöfall kan det här bli något.

Bears är favoriter -3 och det känns väl som en hyfsat korrekt lina. Från oddsmakers alltså. Bears blir bara bättre och bättre och visst ska man väl ha lärt sig att kicka bollen också? Vi tror inte det och säger syn. Dels på kickers, men också på försvaret som vi inte alls är övertygade om kommer vara lika bra som i fjol. Kommer Trubisky att hitta några långa passningar? Tveksamt. Det är en otroligt stor fördel för Packers vad gäller QB-situationen. Dessutom kommer laget inte vara lika uppenbart pass happy utan springspelet kommer ha utvecklats och komplettera Rodgers.

Försvarsmässigt har Packers stärkt upp sig rejält och vi har svårt att se Bears lyckas med de stora spelen. Framåt för Packers är det är många som ifrågasätter om Rodgers kan lyckas under LaFleur. Vad tvivlarna inte fattar är att LaFleur har väldigt lite rutin och knappast kan leda laget om han inte tar till sig Rodgers och låter Rodgers vara den ledare han alltid varit.

Oddsmässigt tycker vi att Vegas överdriver Bears framgångar från ifjol. Vi lirar Packers plus 3.5 till minus 110 och vi får Under 47 som bäst i Vegas. Vi spelar en enhet på båda, men vill uppmärksamma våra läsare på att det är en hög korrelation mellan Packers och Underspelet så en Parlay behöver inte vara fel.