NFL – vecka 6

Det är inte många höjdarmatcher under söndagen utan verkligen något av en mellanvecka. Visst finns det lite rivalitet mellan Lions och Packers, men det är inget som riktigt intresserar. Houston at Kansas City är dagens match och då pratar vi inte Astros mot Royals utan Texans-Chiefs. Där lär poängen hagla och det lag som stör motståndarnas QB bäst bör ha en bra segerchans. Väger vi in lagens kunnande mot odds får vi fram tre matcher som lockar.

Seattle at Cleveland

Cleveland är något av årets största besvikelse och att se Baker Mayfield fly pocket i varje spel, precis som på College, imponerar inte. Seahawks är bättre på alla metrics förutom möjligen på att man är dåliga på att försvara sig mot passen. Browns är dock inte vassa i luften. Det är inte bara att man har ett otroligt starkt övertag på QB-positionen som avgör det här, men det räcker. Att matchen är ett pick är skrattretande.

Vi spelar 110 dollar för att vinna 100 dollar på Seattle outright. Vi spelar 110 dollar för att vinna 100 dollar på en teaser. Seattle plus 7 Under 53,5.

Tank Bowl

Det är helt klart så att årets Tank Bowl lockar till spel. Redskins är genomusla, men har släppt sin coach. Dolphins vill gå 16-0 och har goda chanser att göra det. Försvaret är genomuselt och kanske är det just det Redskins offensiv behöver för att kunna göra några poäng. Redskins defensiv har underpresterat rejält under säsongen och att gaphalsen Norman är slut som artist behöver man inte sett mycket boll för att förstå. Att betala veteraner när de passerat peaken har man slutat göra i baseball, men fortsätter i football. Allt annat än seger för Redskins är en megaskräll. Vi tycker ändå att det säkraste är att spela en teaser. Då får man Skins plus 3 och Under 49 vilket borde vara kassaskåpssäkert då det inte går att se hur Dolphins skall kunna bjuda upp till en shoot-out. Vi spelar 110 dollar för att vinna 100.

Cowboys at Jets

Jets får tillbaka Darnold, men ser hjälplösa ut. Cowboys har varit lite upp och ned, men är ett lag som älskar att festa på usla lags bekostnad. (Möjligen med undantag för Skins.) Algoritmerna sätter Jets på 19 poäng. Det lär bero på att man ger poäng till Jets för tidigare års matchups samt att man har ”fel” lag som predictor dvs det lag som spelar mest likt Jets. Jets konverterar knappt 20 procent av sina third downs och även om det förbättras något när Darnold är med igen ska det inte räcka till 19 poäng. Vi sätter Jets på mellan 10 och 17 poäng med väntevärde på 14. Självklart gör Cowboys över 21 poäng mot Jets. Offensiven kommar ha bollen länge.

Vi spelar 110 dollar på att Jets täcker -7 för att vinna 100. Vi spelar även en Teaser med Cowboys samt Under 51,5 och det spelar vi 110 dollar på för att vinna 100.