Söndagsnattspelet – Colts @ Steelers – 40åringen är piggare än vad folk tror

Indianapolis Colts at Pittsburgh Steelers – Vi spelar Colts + 9 till 1,91 för en instats av 200 kr.

 

Sunday Night Football är heligt, frugan har förhoppningsvis somnat tidigt så man kan knapra chips och dricka någon öl. Man gör en hel del ändringar i tablån beroende på vad som händer med lagen vilket gör att matchen allt som oftast tillhör de mest sevärda i omgången.

 

Indianapolis Colts är en av säsongens största besvikelser. Inför säsongen pratades det Super Bowl och att Luck nu var redo för en ring. Istället har han haft skadeproblem och varit allt annat än bra när han väl varit inne. 2-5 pratar sitt tydliga språk. Matt Hasselbeck är en fantastisk pigg 40-årig ersättare för Luck och han är 4-0 för Colts i år

 

Ben Roethlisberger i Pittsburgh Steelers har också haft skadeproblem, men kommer tillbaka till den här matchen trots en hjärnskakning senast. Big Ben är alltid sjukt imponerande och verkar inte bry sig om press. Årets upplaga av Steelers är dock svaga defensivt och ger upp nästan 300 yards per match mot passningsspelet. Som tur var för Steelers är även Colt rätt usla försvarsmässigt och det gör att det finns anledning att tro på många poäng här. Det gör även grabbarna i Vegas som satte över/under på 48,5 . Steelers är stora favoriter och är nu -9 efter att ha öppnat på -6. Colts har tre segrar på raken och ser klart bättre ut än i början av säsongen. Steelers har två segrar på de fem senaste och dom kom mot Browns och Raiders. Nej Steelers känns övervärderade här.

 

Colts        Steelers

 

På plussidan för Steelers är att man uppgraderade Martavis Bryant från questionable till probable på skadelistan. Bryant gjorde 137 yards mot Arizona när han gjorde första matchen för säsongen i mitten av oktober. Mot Cleveland gjorde han 178 yards och totalt har det blivit 509 yards i passningsspelet på bara sex matcher.

 

Colts saknar linebackern Jerrell Freeman och WR Phillip Dorsett samt förstås också Andrew Luck.

 

Båda lagen lär vara rätt motiverade inför matchen, men känslan är att Colts är mer tända och att Steelers mest ska överleva den här säsongen på ett bra sätt. Colts ska behålla sin förstaplats i AFC South och Steelers jobbar i teorin för ett Wild Card. Om ni undrar över hur slutspelet funkar så är det så att dom två högst rankade divisionssegrarna går vidare till omgång två. De två lägst rankade (3:an och 4:an) får möta 6:an respektive 5:an (de som fått Wild Cards). Alla matcher spelas en av en och när Wild Card veckan är avklarad får det högst rankade laget möta det sämsta kvarvarande laget. Nu är det slut på krångligheterna och vecka 3 av slutspelet har man en conference winner som går vidare till Super Bowl.