Reuben Foster slår till igen

Det är många spelare i NFL som kommer från svåra förhållanden och haft en jobbig uppväxt. Bara att spela i NFL räcker oftast för att Askungesagan ska vara komplett. När det gäller berättelser om trasig barndom finns det få som slår Reuben Foster, linebacker i San Francisco 49ers tills helt nyligen och nu hos Washington Redskins.

När Foster var 18 månader gammal bars han i sin mammas famn samtidigt som fadern avlossade en pistol och sköt modern i ryggen. Fadern blev dömd till fängelse, men flydde och lyckades hålla sig på rymmen i 16 år innan han hittades igen.

Reuben Foster har varit en extrem talang så länge som han spelat football. Med talangen har det dock alltid följt en massa problem. Han lovade att spela för Alabama i college, men skrev på för Auburn innan han sedan gick tillbaka till Alabama.

Under Combine, en tillställning där blivande NFL stjärnor visar upp sig för NFL-lagen råkade Foster ut för problem igen. Han blev utkastad efter att ha hotat och varit aggressiv mot en läkarstudent och det visade sig att Foster hade spätt ut sitt dopingprov för att undvika att testa positivt för en förbjuden substans.

Foster har omgivits av marijuana-rykten under en lång tid och i januari i år dömdes han för innehav i Alabama. I februari arresterades Foster för misshandel av sin flickvän, samt innehav av ett förbjudet vapen. Flickvännen drog senare tillbaka sitt vittnesmål och sa att hon ljög om det för att förstöra Fosters karriär då han ville göra slut med henne. Det är knappast någon som tror på den historien, men det är fortfarande den officiella versionen. Polisrapporten berättade om att Foster hade dragit flickvännen i håret ut ur huset och att han slagit henne åtta till tio gånger i ansiktet.

I juli i år blev Foster avstängd två matcher av NFL på grund av ett misslyckat drogtest och vapeninnehav. Den 24 november blev Foster arresterad för misshandel igen och nu var Niners tålamod slut och Foster fick sparken.

Foster hade tre år på sitt kontrakt med Niners som var värt över nio miljoner dollar samt en kontraktsbonus på 4,7 miljoner. Hela 6,9 miljoner av kontraktet är garanterat så Foster faller mjukt. Dessutom plockades kontraktet upp av Washington Redskins den 27 november vilket ledde till en smärre twitterstorm i huvudstaden. Redskins har flera unga spelare i laget som gått på Alabama och spelat med Foster vilket spelade in i beslutet. För att han ska få spela måste han först gå igenom en utredning och bestraffning av NFL. En gång är ingen gång brukar det heta, men i USA jobbar man framförallt med “three strikes and you are out” principen. Frågan är vilken strike i ordningen det var och när vi får lästa om Reuben Foster nästa gång.

Det snackas inte om mycket annat just nu iallafall