Should I stay or should I go? – Vem följer den här mannens öde i morgon?

Det är den här tiden på året då The Clash gamla dänga från 1982 alltid är lika aktuell för Coacherna i den amerikanska fotbollen. Det är redan tre som är borta för säsongen. Joe Philbin i Miami var den första som fick lämna. Efter en tripp och förlust i London blev slutet för Philbin redan i Oktober. Det har väl inte riktigt hjälpt och Miami har inte levt upp till förväntningarna som fanns inför årets start. Ken Whisenhunt fick gå från Tennesse i November och i början av veckan fick Chip Kelly lämna Eagles. Så tre är redan borta. Vilka ryker mer? Ja vi tar en titt på det.

De som troligen åker!

 

 

BrownsMike Pettine, Cleveland Browns – Är så här långt 3-12, kommer högst troligen sluta 3-13. Pettine har under sina två år ett rekord om 10-21. Han har inte haft ett lätt jobb att stävja Heisman Trophy vinnaren Johnny ”Football” Manziel. Killen som under året har varit oftare ute och slagits på krogen än han har spelat fotboll. Uppenbarligen är inte relationen mellan de två den bästa och samarbetet kommer inte att fortsätta. Antingen lämnar Pettine eller bråkstaken Manziel, eller varför inte båda.

ColtsChuck Pagano, Indianapolis Colts – Grym besvikelse. Det talades om Super Bowl inför den här säsongen. Luck blev skadad och hamnade på sidlinjen större delen av säsongen. Nu är man 7-8 och kommer med allra största sannolikhet missa slutspelet, men det inte bara på grund av att Luck blev skadad. Matt Hasselbeck har trots sina 40år inte gjort bort sig. Någon kommer att få bära hundhuvudet för det här och det lär nog hejdå för Mr Pagano.

49ersJim Tomsula, San Fransisco 49ers – Kommer han få mer än en säsong. Det ryktas om att han får gå men det vore kanske för mycket självkritik för General Manager och CEO att ta. Man ska dock aldrig hålla fast vid en surdeg. Desto fortare du tar förlusten desto bättre är det.

ChargersMike McCoy, San Diego Chargers – Blir det en flytt för Chargers då känns det inte så troligt att McCoy följer med till Los Angeles. Ingen flytt, tja då kanske karln får stanna.

Detroit LionsJim Caldwell, Detroit Lions – Detroit har inte riktigt varit så dåliga som resultaten har blivit. Förlorat ett par jämna matcher mot Seahawks och Packers på lite konstiga domslut. Lions ägare Martha Firestone Ford har flyttat på general manager och team presidenten i November. Kommer då Jim klara sig när nytt team kommer in. Nja inte helt sannolikt. Vi tror Jim har gjort sitt även om han har gjort det helt okej för Lions.

Bubblare – Stannar troligen

SaintsSean Payton, New Orleans Saints – Andra raka säsongen där man är mindre än 50% segrar. Vi ska inte glömma bort att Payton och Brees har vunnit en Super Bowl tillsammans och haft flera framgångsrika säsonger. Blir den andra dåliga säsongen droppen. Vi tror nog Payton fortsätter men vi kommer inte gå i god för att så sker!

 

GiantsTom Coughlin, New York Giants – Det är en besvikelse för Giants att inte nå slutspelet. Giants är dock en välfungerande organisation med stort tålamod och bygger långsiktigt. Tom är 69 år, så han har inte många år kvar. Han och Eli Manning har teamat upp för två Super Bowl. Han kommer inte att få gå men det kan bli en gemensam överenskommelse.

CowboysJason Garrett, Dallas Cowboys – Garrett är bara ett år in på ett kontrakt som förlängdes till fem år i Januari för ett år sedan. Årets uteblivna framgång kommer nog dock enbart härledas till Tony Romos skadeläge. Behövs en back-up till Romo. Säkert något som blir första prioritet till nästa säsong. Garett blir nog trots allt kvar och försöker jobba med en back-up quarterback. Hörde vi RG3?