Robert Griffin III tog sin låda och gick men lämnade en passive aggresive lapp

Idag blir det locker room clean up day för de som inte redan gjorde det igår i Washington Redskins, sedan är det dags för semester. Samling vid pumpen igen för vissa i juli, andra kommer att fara vidare. En som högst troligen gör i ordning sitt skåp för sista gången i Landover, MD där Washington Redskins hemmaarena FedEx field ligger är Robert Griffin III. Han städade ut sitt skåp redan igår och allt han lämnade var en lapp med visdomsord i sann amerikansk anda!

Den långsiktiga satsningen som gjordes för tre år sedan tog slut redan före säsongen när Kirk Cousins annonserades som startande quarterback. Griffin eller RG3 som han kallas fick ikonstatus i huvudstaden efter att han tagit Washington till slutspel för tre år sedan. Samma år blev han också utnämnd till Rookie of the Year i hela NFL. Han ansågs personifiera framtidens quarterback, han kunde både springa och kasta bollen. Han blev även ansiktet för det nya Washington D.C. Staden som har gått från att vara känd för sin höga mordfrekvens under 80 och 90-talen till att nu vara regionen med högst medelinkomst i USA. Hela 6 av 10 counties (kommuner) med högst genomsnittlig inkomst är förorter till Washington D.C och alla i topp 3. Efter ett par sämre säsonger så ser det annorlunda ut för RG3. Han är fortfarande namnet på majoriteten av tröjorna runtom Washington D.C både på och utanför arenan, men på planen har han lyst med sin frånvaro. Av kontraktstekniska skäl har inte RG3 varit tillgänglig för någon annan klubb under året, utan spenderat säsongen vid sidlinjen som tredje quarterback för Redskins.

RG3 var älskad av media och användes flitigt i reklamsammanhang, han kommer vara mycket saknad av fansen, trots hans oförmåga att prestera på planen på slutet.

https://youtu.be/q9i26gbMRRI

RG3 vandrar inte ensam på jorden, han är faktiskt med i samma bönegrupp som Kirk Cousins. Den här reklamen (under) tog han säkert inte betalt för.

Nu frigörs dock lite cash för redskins som högst troligen kommer att kastas på Kirk Cousins som blir free agent under våren. En bra quarterback är svår att hitta och Kirk har bevisat i år att han har kvaliteterna som räcker för att vara en startande quarterback i NFL. Rykterna är många kring Griffin. Texaslagen Houston eller Dallas verkar vara de hetaste kandidaterna.