Sköna Söndag – Tre kanonmatcher i NFL

Äntligen är det dags för sköna söndag igen och det är som vanligt en stor skörd av matcher vi har framför oss i NFL denna vecka fjorton. Nu när det börjar dra ihop sig undrar man förstås om Panthers obesegrade svit ska hålla i sig, ska Patriots förlora tre raka för första gången sedan 2002 och hur länge fortsätter ersättaren Osweiler att göra att bra jobb för Broncos. Vi tänkte titta till tv matcherna Steelers-Bengals, Cowboy-Packers och Patriots-Texans, dvs matcher som startar 1, 4:25 och 8:30 och då pratar vi tomtarnas östkusttid.

 

Steelers      Bengals

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals start klockan 19:00 svensk tid. 

Det är Power Rakningens sjua Steelers med 7 vinster och 5 förluster som möter tvåan Bengals med 10 vinster och 2 förluster som möts i denna stormatch (Läs power rankingen här). Bengals är knappa favoriter (-2.5) och många poäng (50) väntas mellan två passningstunga lag som dessutom kommer hjälpas av värmeböljan. Bli inte förvånade om ni kommer att se folk i T-shirts denna eftermiddag i Cincinnati. Lokala prognosen talar om 20 grader varmt. Ben Roethlisberger är Pittsburgh Steelers quarterback med ett efternamn som nästan är omöjligt att stava till, därför kallar vi honom som alla andra – Big Ben.  Med Big Ben vid rodret kan Pittsburgh besegra alla lag och Timothy Daltons Cincinnati behöver inte segra just här för att ta segern i AFC North. De har tre segrar mer än Steelers och en seger idag skulle säkra titeln, men man har fler chanser på sig.

Steelers är helt klart mer motiverade och i förra mötet mellan lagen segrade Bengals med 16-10 och firade tydligt när man skadade superstjärnan LeVeon Bell vilket väckte en hel del ilska hos Pittsburgh. Bengals har försökt prata upp hur viktig den här matchen är för dom för att vinna AFC, men det har verkat rätt så mycket tomt prat på deras presskonferenser. Steelers är laddade till tänderna och enligt deras åsikt så måste det osportsliga Bengals stängas ned och det är som vanligt ruskigt jämnt i Wild Card kampen, som Steelers kämpar om bakom Cincinnati Bengals. Det troliga är att Dalton rätt ofta kommer lämna över bollen till Jeremy Hill som har en bra form på marken. Det kommer inte göra något om det ta lite extra tid samtidigt som Dalton alltid kan mixa in farliga passningar, det är ju där han är som bäst. Samtidigt så vet vi att Antonio Brown fångar det mesta från Big Ben och var lagets styrka ligger är ingen hemlighet samtidigt som man inte är helt ensidiga trots avsaknaden av Bell.

Det positiva för Bengals är att Steelers är uselt på att försvara sig mot passningar, man är 29 av 32 där. Det innebär också att Bengals vet att man vid behov alltid kan vända sig till passningsspelet. Vi tycker att Bengals är tveksamma favoriter att täcka -2,5 och det känns som att o/u är högt satt. Vi hittar inget spelvärde i den här matchen då det är en väldigt hög varians på de möjliga resultaten här.

 

Cowboys      Green Bay Packers

Dallas Cowboys @ Green Bay Packers start 22:25 svensk tid. Green Bay vinner med mer än 6.5 poäng Odds 1.91 – 100 kr

Dallas Cowboys som är power rakningens 23.e lag möter 10.e laget på listan, Green Bay Packers.  Dallas som har 4 vinster och 8 förluster för året och Packers som har tvärtom 8 vinster och 4 förluster. Packers förväntas vinna med  -6,5  poäng och man tror på 42,5 poäng i matchen. Cowboys skulle behöva möta Redskins varje vecka för att kunna förbättra sig. Man var rent usla mot Redskins och klarade sig på grund av motståndarnas oförmåga att ta tillvara på Cowboys turnovers. På näthinnan finns Packers senaste återhämtning mot Lions där man kanske inte segrade rättvist, men ändå segrade och visade sitt rätta jag på slutet. Packers har just nu inget springspel att prata om utan man måste förlita sig på sina recievers.  Cowboys har ett bra vapen i Dez Bryant, men här är avsaknaden av Tony Romo som QB gigantisk. Istället har McFadden fått kliva fram som running back  Senast fumlade McFadden bollen några gånger och det är inte svårt att ifrågasätta hans storhet. Med tanke på insatserna senast måste man tro på ett storseger för Green Bay. Det som talar emot det är att Dallas defensiv varit riktigt stark och det blir ett prov för Rodgers och Green Bay. Det kan lika gärna bli 24-16 som 30-21 och den låga poänglinjen lockar inte. Vi tror dock att Packers vinner med mer än -6,5 och spelar 100 kr på det till 1,91

 

Patriots        Texans

Sunday Night Football – New England Patriots @ Houston Texans 02:30 – Vi rekommenderar ett maxspel (för oss 250 kr = 5%) Patriots -3.5 till odds 1.91.
New England Patriots (10-2) som är 3:a på power rakning möter 12.e laget Houston Texans (6-6). Patriots förväntas vinna med mer än 3.5 mål och poängen förväntas bli 45. New England åker till Houston för att försvara sitt rykte och oj vad vi tror att man kommer göra det trots att man varit så svaga på slutet vid sina två förluster. Vi ska inte glömma att New England inte har förlorat tre matcher på raken sedan 2002. Nu har Brady en allt annat än en värdig motståndare i Brian Hoyer. Det är 31-18 till Brady i antalet TD, men man har samma antal interceptions. Brady är 323/507 för 3912 yards och Hoyer är 188/307 för 2202 yards. Texans har en bra receiver i DeAndre Hopkins, men annars är lagets stjärna JJ Watt, ligans bäste pass rusher. Watt bröt enligt uppgift handen på träning i veckan, men väntas ändå spela idag!

Patriots har skador på mängder av spelare. Det verkar eventuellt som Rob Gronkowski är tillbaka. Han var borta förra veckan på grund av den knäskada som han orsakade sig i slutet på matchen i snön mot Denver Broncos för två veckor sedan. Gronks medverkan avgörs under uppvärmningen inför matchen. Edelman är dock skadad och borta. I vilket fall som helst så visade Brady senast att han kan hitta fler spelare än sina bästa recievers. Patriots lever på sin normalt så fantastiska offensiv som inte är på topp just nu. Försvarsmässigt är man helt okej, framförallt på marken. Även om form ska slå klass så vil vi inte missa att spela Patriots till -3,5 mot Texans. Vi spelar maxspelet 250 kr på det till 1,91.