Slutspelsdags lördag del två

Kvällsmatchen är godbiten mellan New England Patriots som tar emot Tennessee Titans på ett dimmigt och fuktigt Gilette Stadium. Lagom till matchen kommer regnet och det lär gynna Patriots som gärna vill kunna koncentrera sig på att stoppa Titans främsta vapen – Derrick Henry. Henry är kanske den bäste RB vi har i NFL och tillsammans med den arsenal av vapen som Ryan Tannehill har i passningsspelet (A J Brown och Corey Davis) bildas ett förträffligt anfall. Det här är något av en skräll. Ingen såg riktigt Brown bli så här bra och Tannehill har uppenbarligen bestämt sig för att fila på sitt dåliga rykte.

Analyserna vi läst prisar Titans anfall – och vi håller med. Det vi sett på slutet har varit bra och Henry är närmast ostoppbar. Patriots är dock en annan femma och försvaret är riktigt bra. Möter man third down konverterar motståndarna inte ens var fjärde försök. Bäst i NFL.

Att kolla på statsen för Titans är svårt, det är helt klart ett annat lag under Tannehill och det är därför bäst att kolla mest på defensiven som varit någorlunda stabil under säsongen. Försvaret är medelmåttigt, och därmed känns det som att det inte går att tänka sig att Titans vinner det här på att man plockar ned Patriots offensiv. Många analytiker pekar på att Patriots är svaga framåt. Det vill vi säga syn på. Man har varit dåliga i Red Zone, det är sant, men man är klart bättre än medel i nästan alla kategorier. Man har varit svaga i rushen om man tittar på yards/attempt, men i övrigt ser det bra ut.

Vad gäller markspelet blir det intressant att se Henry försöka göra TDs mot det lag som försvarar bäst av alla mot de vad gäller insläppta TD. Bara 7 TDs har man släppt till.

Vis av erfarenheten vet vi att BB alltid tvingar motståndaren att utmana de sämsta sidorna. Man kommer jobba med att stänga ned Henry, men framförallt lär man se till att Tannehill inte når fram till A J Brown. Det lär leda till öppningar för WR2 som är Corey Davis, 24 år och en förstarunda 2017 som gick som femma! I år är statsen en effekt av att Brown varit mer dominerande i spelet. Davis har bra stats, fångar bollen bättre än någonsin och snittar 14 yards per reception. Vi tror att Davis kommer få många chanser den här matchen och spelar över 38,5 yards. Man ska veta att när Davis lurat byxorna av Gilmore när de mötts vilket gör att Pats inte kan göra några snabba ändringar om Davis börjar dominera.

Tror man på Titans är det dags att börja oroa sig för sina special teams och då särskilt sin kicker. Efter skador och petningar har man nu Greg Joseph att luta sig mot. Han har ännu inte prövat ett FG för Titans, men satt nio av nio XP. Senaste matchen han prövade benet var runt nyår 2018 mot Ravens. Då satte han ett av två field goals. Att spela under 1,5 FG för bortalaget känns gjutet då regnet dessutom lär stöka till det.

Matchen handlar förstås om Titans anfall kan vara lika bra som det varit mot slutet. Det lär inte bli lika många poäng mot ett lag som Patriots, dessutom med ett regn som kan bli av det värre slaget. Att Brady et consortes kommer hamna mellan 20 och 24 poäng känns nästan självskrivet. (Det kan självklart bli fler om man tidigt får en bra ledning mot ett alltid trögstartat Titans). Frågan är då om Titans gör 28 poäng. I endast tre matcher har Pats släppt över 24 poöng.

Risk/reward talar överlägset för Titans. Man kan mycket väl ta hem det här outright och eftersom handikapen är + 4.5 känns det som dagens bästa spel. Självfallet lockar även en teaser. Titans plus 11.5 och Under 52 är tillgängligt hos alla bookies i Vegas. Underspelet i det fallet har bara oavgjort emot sig. 24-24 full tid skulle vara lite jobbigt. Vi spelar dubbla insatsen på teasern och en enkel på plus 4.5.