Söndagsfotbollen på Viasat

Så var det äntligen söndag igen och vi tar en titt på tre matcher. Patriots åker till New Jersey och East Rutherford för att möta Jets. Green Bay Packers flyr vintern och åker till Arizona som har det ovanligt kallt, men 15-16 grader verkar det i alla fall bli. Giants som inte längre har möjlighet att gå till slutspel åker till Minnesota och möter Vikings.

Patriots   Jets

New England Patriots @ New York Jets – 19:00 – Under 46.5 -100 kr odds 1.91. 

New England behöver bara ta sig ner en kort bit från sitt Boston till East Rutherford, New Jersey och nu när julen äntligen är över (spelarna behöver inga julklappar) kan man koncentrera sig på fotbollen. Det som är viktigt nu för Patriots är att spela ihop det av skador söndertrasade laget till en helhet, man har redan vunnit sin division och är garanterade en bye week. Jets är å sin sida hypermotiverade då laget fortfarande har en teoretisk chans på ett Wild Card.

Patriots två förluster kom mot Eagles och Broncos, två lag som har höga högstanivåer. Sedan såg det bättre ut, men segrarna mot Texans och Titans var inga riktiga värdemätare. Gronk är nu helt frisk och skadeläget på Edelman ser ljusare ut även om han är borta på söndag.  Med ytterligare någon spelare in hade Patriots enkelt kunna täcka -3 mot ett Jets som man slog 30-23 i första mötet, nu är det inte lika säkert.

Jets var inte bra alls mot Cowboys senast vilket förstås är oroväckande då skadelistan inte är lika diger som tidigare och att alla matcher är måste matcher. Kanske var det bara ren underskattning. Jets är inget bra lag, men har några riktigt bra spelare som Ivory och Marshall vilket gör att man kan variera spelet. Försvaret ser också starkt ut och man är verkligen inte sämre än Patriots när det kommer till den lagdelen. Svagheten ligger hos QB, Ryan Fitzpatrick som ändå anses ha ett väldigt bra år. Fitz kastar fult, och har en completion på bara strax över 60.  På hemmaplan borde ett motiverat Jets kunna göra mellan 20 och 27 poäng och det räcker en bit när man är underdogs +3.

Med tanke på Jets dugliga försvar och att Brady saknar måltavlor andra än Gronk så ligger underspelet bäst till, Vi spelar under 46,5 till 1,91 för 100 kronor.

Green Bay Packers    Arizona Cardinals

Green Bay Packers @Arizona Cardinals 22:25

Aaron Rodgers har gjort ett svagt intryck i år till skillnad från Carson Palmer. 29 TD och bara 6 INT är dock riktigt starkt och motsvarande för Palmer är 32-9. Cardinals är starkast framåt av alla lag och snittar 423 yards cirka 80 yards mer än Packers. Cardinals är etta på att konvertera 3rd downs, Packers är bara 24.a. På marken är det inte mycket som skiljer lagen, men Cardinals är vassare försvarsmässigt. Vi tror att Cardinals kan skada Packers med springspelet, man har haft lite problem mot det på slutet. På skadelistan för Cardinals finns nu Tyrann Mathieu vilket öppnar upp för Rodgers passningsspel, iallafall i teorin.

Totalen på 50,5 känns högt satt, lagen är slutspelsklara och det lär inte vara supermotivation Att Arizona är favoriter -4,5 känns riktigt, det är trots allt hemmaplan. Vi avstår dock spel i den här matchen.

GiantsVikings

New York Giants @ Minnesota Viking, 02:25 – 200 kr under 45. odds 1.91

NY Giants åker till Minnesota för att möta ett Vikings som är usla på på kvällarna inför storpublik på TV. 3-18 har det blivit i sådana matcher sedan 2009 och man har förlorat fem raka Sunday Night Football. Vikings är ändå favoriter -6 och det väntas 45 poäng. Båda lagen är lite av en one man show. Vikings handlar mest om Adrian Peterson, kanske ligans bäste RB med 93,9 yards i snitt och 9 TD hittills. QB Teddy Bridgewater har kastat 13 TD och 8 INT och lyckas mest med riktigt korta kast. Giants är raka motsatsen. Eli Manning har 32 TD och 11 INT och har kastat 1000 yards mer än Bridgewater. Giants är sexa i passningsspelet och det handlar förstås mest om superstjärnan och löftet Odell Beckham Jr som med sina enhandscatchers charmar hela fotbollsvärlden. Det är bara ett problem för Giants, och det är inte litet, Beckham är avstängd för bland annat en riktigt hård helmet to helmet attack mot Josh Norman i Panthers. Avbräcket kan inte nog underskattas. Det är helt klart så att man har rätt favorit, men Vikings -6 är inget som lockar då de är det mest lättlästa laget i ligan. Vi kan tänka oss att matchen slutar 17-10, men det kan ju lika bra bli 17-13. Vi väljer att spela 200 kronor på under 45. Giants har dessutom inget att spela för efter Redskins seger över Eagles igår.