Steelers vände och vann mot Broncos i en kanonmatch

Det var en riktigt underhållande och högst troligen omgångens bästa match när Pittsburgh Steelers vände hemma och vann mot Denver Broncos med 34-27.

Broncos     Steelers

      27                       –                 34

 

Det var sannerligen en match med två ansikten. Broncos hade hela 27-13 i halvtid och satte fyra touchdowns på fyra innehav på raken. I andra halvlek tog det helt stopp för Broncos. Ingen skugga ska falla på Broncos quarterback Brock Osweiler som i det stora hela gjorde en bra match. Det som saknas i Broncos är stabiliteten för receivers. De tappar lite för många bollar. Emmanuell Sanders gjorde ändå 181 yards med den absoluta majoriteten i första halvlek.

Steelers tightade till försvaret i andra och Ben Roethlisberger ångade på i vanlig ordning.  I avsaknaden av sin stjärn running back Le’Veon Bell som är borta för resten av säsongen så har Steelers en trio receivers som gör det riktigt bra . Senioren i gänget, 27 åringen Antonio Brown hade två touchdowns och hela 189 yards mot Broncos. Dessutom adderade de två 24 åringarna Martavis Bryant och Markus Wheaton 87 respektive 62 yards . Steelers sprang knappt bollen alls, men kan ändå variera spelet väl med sina tre receivers.

Det blev som vanligt extra drama på slutet. Pittsburgh har ledningen med 34-27 och innehav med dryga två minuter kvar och får de bara en first down så är matchen över. Istället kastar Big Ben en obegriplig passning som interceptas det vill säga fångas av Denver, men Broncos lyckas inte ta tillvara på möjligheten utan Steelers vinner matchen. Steelers konkurrerar med Kansas City Chiefs och New York Jets om två wild card platser i AFC. Alla tre lagen har 9-5 inför de avslutande matcherna. Broncos leder fortfarande sin division AFC West för Kansas City Chief och lär plocka hem titeln. Om nuvarande läget står sig så blir det en snar återmatch mellan de här två lagen, med två omgångar kvar så ser det just nu ut som att Denver tar emot Pittsburgh i första omgången av slutspelet.