Sunday Night Football Colts vs Steelers (recap)

 

Det viftades rejält med terrible towels när Big Ben, Ben Roethlisberger sprang in på sin hemmaplan, Heinz Field (65 000 åskådare). Tomtarna var lite förvånade av försnacket som enbart handlade om hur enkelt Pittsburgh skulle slå Indianapolis. Matt Hasselbecks 4-0 imponerar tydligen inte på experterna och mycket handlar om att han är gammal (40 år) han är och inte om att han gör få misstag. Misstag är dock något han ska göra i den här matchen, experterna har helt rätt och tomtarna fel. När matchen börjar är Steelers -9,5 och över/under linjen ligger på 50,5.

 

Matchen börjar helt sjukt, det har verkligen gått troll i bollen den här veckan. Direkt på Kick Off tar Steelers bollen, springer och fumble! Recovery av Colts och nu är det bara 11 yards till en TD. Hasselback kastar dock en interception på 3rd and 9 och Steelers har fått tillbaka bollen! Steelers tar sig framåt en bit, men fumblar igen! Det har nu gått två och en halv minut och vi har sett tre stycken turnovers! Trots ett taffligt spel av Colts lyckas man nå en trepoängare. Steelers får stopp i bra läge och får nöja sig med ett field goal för 3-3. I nästa drive kastar Hasselback en ny interception! Big Ben kastar bort bollen några gånger, men man sätter ett field goal från 51 yards. 6-3 till Steelers vilket håller till andra quartern.

 

FullSizeRender-8

Det är Running Backen Frank Gore som nu får dra det stora lasset för Colts vilket känns uppenbart när Hasselbeck spelar som en nybörjare. När Colts får punta efter sin första drive som man höll igång över 5 minuter hade Gore rushat 8 gånger för 36 yards. Efter att ha puntat sätts Steelers försvar på ett riktigt prov. Efter en bra rush och en bra pass av Hasselback var Steelers i TD läge och nu får Steelers defense spö av Colts O-line som ger Hasselback all tid i världen att skicka en passning på 9 yards till ingen annan än Gore som får agera reciever! 10-6 Colts. Colt försvar spelar bra, men vid 3rd and 3 på Pittsburgh 37 konverterar Big Ben och driven fortsätter. Nu lyckas Big Ben hitta Martavis Bryant för 26 yards och sen är det dags för Antonio Brown att fånga för lika många och nu är man 13 yards ifrån TD. Efter totalt 10 plays sätter man en TD och nu prövar man och lyckas med en tvåa. 14-10 Steelers. Från att ha fumblat och kastat uselt har båda QB helt plötsligt visat klass och särskilt beröm ges till Big Ben som visade hur snabbt han kan ta sig ner för fältet. Tro det eller ej, men när Colts puntar efter two minute warning så sumpar Steelers bollen igen! Jacoby Jones fumblar alltså för andra gången, men man har tur och får recovery.  Big Ben behöver dock ingen tur utan skickar en kanonpass till Brown som dock blir nekad pga en sjukt korkad unnecessary roughness och man kom tillbaka på 1st and 25. Big Ben brydde sig inte om det och vips var det 1st and goal! Med 14 sekunder kvar och 3rd and goal hittar Big Ben Wheaton för en TD. 8 plays, 60 yards på 1:38, vilken drive för att gå in i omklädningsrummet med en ledning 21-10!

 

Colts            Steelers

Matt Hasselback går in till vilan med 9 completions av 14 för 82 yards, 1 TD och 2  interceptions, knappast ngt att vara stolt över. Big Ben har passat 18 av 27 för 219 yards, 2 TD. Det är stor skillnad helt enkelt.

Utklassningen fortsatte i andra halvlek. Big Ben får bollen efter en minut och behöver då 3 plays för att göra TD. 75 yards och 1:03 tog det! Martavis Bryant är den som fångar och springer in med bollen för 68 yards. 28-10 Steelers. Nu måste Hasselback börja kasta långt och han gör några försök. Steelers har dock stulit all energi och det är ett mycket trött Colts som mest vill att matchen ska ta slut.

 

Nu började show DeAngelo Williams. Den fantastiske running backen fixade i snabb följd tre olika 1st downs med långa rusher och det var bara synd att man inte ens fick med sig ett field goal. Den 3dje quartern avslutas med ett läckert samarbete mellan Brown och Big Ben och man är 1st and goal när fjärde startar.  En halvt markerad Brown får sedan göra en TD efter 45 sekunder. 35-10 och i det här läget ser det ut som att det ska bli 56-10 minst.

 

Big ben

När man sackar Hasselback hårt och Steelers får bollen gör det nästan ont. Det är nästan så att en av tomtarna får en förnimmelse av morgondagen, när Redskins, som så ofta ser ut precis som Colts ser ut just nu, ska spela. Det jobbiga med att förlora när hela USA ser på är ju att alla halvt sportintresserade helt plötsligt får luft och gärna trackar den som bryr sig hårt om sitt lag. Hö hö, hur var det med Colts defense egentligen, hö hö, han var lite för gubbig i går va den där Hasselbackaren.

 

Antonio Brown avslutar matchen med att springa in en TD efter en punt samtidigt som han blir dömd för unsportsmanlike conduct i sitt firande. En rejäl satsning på målstolpen som ni ser på bilden ovan. 45-10 Steelers och i det läget sätter Colts upp Hasselback (16 av 26 för 169 yards) på skadelistan och man får lufta Whitehurst som får börja sin match med att bli sackad. Välkommen in i spelet!

Whitehurst fick sedan göra några 1st downs, men blir sackad igen och igen och får verkligen känna på ett Steelers som inte stoppar någon annan än motståndarna. Whitehurst ska ha all cred för sina försök, men hur kul är det att bli sackad tre gånger på tre minuter och 11 plays.

 

Nå ska vi göra Steelers till Super Bowl material efter den här segern? Kanske inte, misstagen i början var horribla och andra lag än Colts hade lätt utnyttjat dessa. Steelers kommer komma tvåa i sin division bakom Bengals, men har en bra chans till ett Wild Card trots att man möter både Bengals och Broncos framöver. Den här matchen bevisade dock att när Steelers kommer in i flytet så kan man flytta bollen otroligt snabbt och då kan man också slå alla lag. Man gör över 500 yards totalt och Big Ben hade 364 yards och hittade rätt 24 av 39 gånger för 4 TD. Håller han sig frisk resten av säsongen då kan vad som helst hända.