Thursday Night Football v2

Dags för Thursday Night Football igen.

Vi har två lag som överraskade positivt vecka ett och vi skrev om den här matchen här för några dagar sedan.

Dåliga nyheter för Ravens

Nu har vi en klar bild av skadorna från öppningen och det är dåliga nyheter för Ravens som har varit tvungna att sätta Kenneth Dixon på skadelistan och även cornern Maurice Canady (reserv) hamnade på Out-listan. Dixon var bäste rusher för Ravens med 13 carries for 44 yards och en TD. De’Lance Turner kommer in från practice squad efter att ha varit bra under försäsongen. För Bengals ser out-listan inte bra ut. Burfict är avstängd och Preston Brown är tveksamt startande ikväll. Brown var grym innan han skadade sig mot Colts och viktig för Bengals pass-rush.

Mixon kommer bära bollen

Marvin Lewis i Bengals menade efter förra matchen att Mixon är redo för över 20 carries vilket borde tyda på att han kommer göra många yards. Man ska dock komma ihåg att Ravens är bra på att hålla springspelen i schack. Det gäller även Bengals ska sägas och just det att lagen stoppar bra på marken kommer att leda till en större tyngd i luftattackerna. Vi vet att Dalton ofta hittar Green och det räcker ofta med en träff för att det ska bli riktigt bra. Ravens secondary hade inga problem att plocka ned Nathan Petermans wobblande luftpastejer förra veckan, men det blir något helt annat ikväll. Vi noterar att Ravens har 3 segrar och 12 förluster när man kommer från en seger över 21 poäng.

Dagens drag

Ravens öppnade som favoriter, sedan kom pengar på Bengals som blev favoriter och nu är matchen ett pick igen. Totalen ligger på 45.

Eftersom vi kan förvänta oss en tät mycket fysisk match (trots att Burfict är avstängd) så kommer ett antal specialspel in i bilden. Vad sägs om 61 ggr på oavgjort vid halvtid och full tid? Mycket troligare i den här typen av match än annars. Överlägset bäst kicker gör att Ravens har en fördel i matchen. Blir det en tät match kan man spela på Ravens eller Bengals seger med 1-6 poängs marginal till oddset 2.05.

Vi som säger knapp fördel Baltimore kan med fördel spela Green över 75.5 yards recieving och Mixon över 65.5 yards rushing. Risken är dock stor att Ravens snabbt stoppar Mixon och att man får byta taktik. I Ravens kommer Collins ta många av Dixons carries, men att komma över 60.5 känns svårt oavsett matchbild.

Sammanfattning

Optimismen är störst hos Baltimore inför matchen, men det är risk att det blir ett brutalt uppvaknande när man möter ett brutalt försvar. Dessutom möter man nu ett anfall som inte kastar picks hela tiden. Trots det håller vi Ravens ett knappt huvud högre vilket vi säkert kommer ompröva efter första sacken på Flacco. Det är trots allt Thursday Night Football och det brukar betyda att hårdingarna dominerar. Skönspel är inte att vänta.