Tidiga takes

Stärkta över att ha varit en av få som pekade på Saints sårbarhet och Titans goda segermöjligheter vill vi ta tillfället i akt och komma med några tidiga tankar inför helgens drabbningar.

Vikings möter nu ett 49ers som kliver in i spelet som storfavoriter. Efter att ha öppnat minus sju är man nu minus 6,5 och vi förstår den intitiala reaktionen. Om något såg vi hos Vikings en förmåga även till stora spel. Samspelet mellan Cousins och Thielen var riktigt bra och kan göra att Vikings hänger med Niners länge nu på lördag. Det finns helt enkelt ingen anledning för Vikings att känna sig slagna på förhand . Vi är inga fans av Kurt Cousins, men vi är heller inga fans av Snygg-Jimmy. Det som lär avgöra till Niners fördel är att man kommer att sätta mycket mer press på Cousins och då kommer misstagen.

Titans imponerade rejält mot Patriots, men är rejäla dogs mot Ravens. Ravens är favorit minus 10 och med tanke på det spel vi sett under säsongen känns det rimligt. Vi tillhörde dom som tyckte att Lamar var för lättläst ifjol, men det handlade mycket om Harbaughs schema också. Lamar Jackson har utvecklats som passare och eftersom han ständigt hotar på marken har han möjlighet i luften också. Vi räknar med att det springs och springs och Ravens lär inte vara dummare än att man koncentrerar sig på att stänga ned Henrys springsspel. Ravens börjar alltid matcherna bra och vi tror att man snabbt går till en större ledning vilket ger än mer anledning för Titans att låta Tannehill kasta bollen.

Seahawks mot Packers lär inte bli en kioskvältare. Kan Rodgers kliva fram och ”rädda” Packers. Seahawks kommer flytta bollen på marken, man kommer inte göra massor av poäng, matchen handlar om vad Packers kan lyckas med framåt.

Texans at Chiefs lär bli rolig att se, iallafall tills dess att Texans svaga försvar släppt in för många TDs. Chiefs är favoriter -9,5 vilket man kan argumentera är alldeles för lågt. Det kommer att krävas att Deshaun Watson spelar som han gjorde i andra halvan mot Bills för att det ska kunna gå. Chiefs har lite blottor i sitt försvar så det kan mycket väl bli så att Watson får sjukt många yards. Vi tror ändå att Chiefs vinner lätt.