TNF i Seattle Seahawks möter Green Bay Packers

Kvällens Thursday Night Football har alla förutsättningar att bli en toppmatch. Totallinjen ligger på 49 poäng och Seattle Seahawks är favoriter  (med tre poäng) att ta hem matchen, och det med rätta. Sedan Packers gjorde sig av med Clinton-Dix har man inte mycket försvar och Wilson i Seattle är i toppform.

Men först är det dags för en trip down memory lane. Ni kommer väl ihåg NFC Championship Game 2014/15? Pete Carroll mot Mike McCarthy var två beundrade HCs och både Wilson och Rodgers var superstjärnor. Det var fyra säsonger sedan! Packers ledde 16-0 i halvtid, men vid full tid stod det 22-22 och Seahawks tog hem det på övertid! Matchen innehöll ett fake field goal av Seahawks!

Får vi se något liknande ikväll månne?

Vi vet att Wilson ”alltid” slår Rodgers, men sanningen är att Packers har tre raka sedan den olycksaliga championshipmatchen.

Green Bay kastar mer och gör fler yards än Seahawk, men är sämre bakåt. Russell Wilson har kastat hela 21 touchdowns, men gjort fem interceptions och Rodgers kastar helt enkelt aldrig bort bollen. 17 TD mot 1 INT är statsen i år. Seahawks styrka är markspelet där Wilson är ett ständigt närvarande hot. Båda lagen gör runt 24 poäng och medan Packers släpper in 24 ger Seahawks upp 21 poäng. Intressant är att algoritmerna sätter Seahawks på 25 poäng och Packers på 21, trots det är totalen tre poäng högre och Seahawks borde vara -4.5 istället för -3.

Packers är ett lag som aldrig ger upp och har en enorm förmåga att komma tillbaka från underlägen. Det lär behövas den här matchen och med stor sannolikhet kommer Packers någon gång under matchen behöva pröva en extremt aggressiv playcalling.

Vi tror att en Packersseger korrellerar med överspelet. Då får man 4.5 i odds på Packers. Vi tror också att Seahawks kan leda i halvtid, men förlora vid full tid till 9 ggr.

Rodgers kastar över 275 yards, det blir det maxinsats på. Aaron Jones bör inte ha några problem att grisa sig till 75 yards, det liras också. Davante Adams ska göra sina 85 yards lätt, men det korrellerar med Rodgers och kan bara användas som hedge till Rodgersspelet.

Att det blir en avvaktande match kan alltid ske när det är TNF och kort vecka. Spelstilen hos båda lagen för tillfället talar dock för en shootout. Seahawks kan vinna oavsett total, men Packers måste sätta minst 28 poäng för att ta hem den här matchen.

Lycka till och trevligt tittande!